Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan hareketlilik yatırımcıların gündemindeki yerini koruyor. Gram altın, 4 aylık aranın ardından yeniden 7 bin lira seviyesini aşarak rekor tazeledi. Fiyatlardaki yükselişin ardından yatırımcıların “Ralli devam edecek mi?” sorusuna cevap aranırken, finans analisti İslam Memiş altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

A Haber’e konuşan Memiş, yatırımcıların yükseliş olarak gördüğü hareketin kendileri açısından bir “toparlanma süreci” olduğunu söyledi. Son bir ayda gram altında 1.100 lira, ons altında ise 600 doların üzerinde toparlanma yaşandığını belirten Memiş, önemli bir eşik olarak ocak ayında görülen 8.157 lira seviyesine dikkat çekti.

Memiş, “Ancak her ne kadar yatırımcılar bunu yükseliş olarak görse de biz toparlanma olarak görüyoruz. Ne zaman ki Ocak ayındaki zirve 8.157 lira seviyesinin üzerinde yükselir o zaman bir yükselişten bahsedebiliriz” ifadelerini kullandı.

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

EN PAHALIDAN EN UCUZA GEÇİŞ

Memiş, fiziki altın piyasasında yaşanan değişime de dikkat çekti. Şubat ayında 1 kilogram fiziki altının 12.500 dolar işçilik farkıyla alındığını belirten Memiş, bunun yurt dışından gelen bir kişinin Türkiye’den altın alabilmek için ekstra 12.500 dolar ödemesi anlamına geldiğini anlattı.

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

Ağustos ayında ise söz konusu işçilik farkının eksi 950 dolara kadar gerilediğini ifade eden Memiş, Türkiye’nin dünyada altının en pahalı olduğu dönemden en ucuz olduğu döneme geçtiğini savundu.

Memiş, “O işçilik farklarında da ciddi düşüş var. O yüzden vatandaşlarımız kafası karışabilir. Der ki ya ekranlarda pahalı serbest piyasalarda ucuz. Ama bugüne kadar ne diyorlardı? Kuyumcularda pahalı ekranda ucuz diyorlardı. İş rengi değişti” dedi.

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT

Altın yatırımcılarının yanı sıra altın borcu bulunan vatandaşlara da mesaj veren Memiş, önümüzdeki hafta yeniden kar satışlarının başlayabileceğini öngördü. Bu hareketin 150-200 liralık bir düşüş şeklinde gerçekleşebileceğini belirten Memiş, özellikle düğün yapacaklar ile altın borcu bulunanların 7 bin liranın altındaki seviyeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyledi.

Memiş, “Dolayısıyla 7.000 TL seviyesinin altındaki rakamlar bana göre özellikle hassasiyetle uğraştığımız veya uyardığımız kişiler düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar. Bakın bu sonsuza kadar devam edecek olan bir düşüş değil” ifadelerini kullandı.

Altında dengeler değişti! İslam Memiş rakam verdi: O eşik aşılırsa yükseliş başlayacak

"EMTİA SAVAŞLARININ OLACAĞI BİR YIL BEKLİYORUM"

Altındaki fiyat hareketini fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Memiş, Cumhuriyet tarihinde ilk kez fiyatların bu kadar gerilediğini söyledi. Yıllara farklı isimler verdiklerini belirten Memiş, 2025’i “gümüş yılı”, 2026’yı ise “manipülasyon yılı” olarak nitelendirdi.

Öte yandan Memiş, 2027 yılına ilişkin beklentisini de açıkladı. Bu dönemi “değişim yılı” olarak tanımlayan Memiş, “Yani dünyada hiçbir yatırımcı artık fiyata bakmayacak. Emtia savaşlarının olacağı bir yıl bekliyorum.” dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.