Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Altında jeopolitik tansiyon! Ons, yeniden 5 bin doları geçti

Altın fiyatlarında son dakika! 4 Şubat 2026 gram altın fiyatı (TSİ 06:00 itibarıyla) 7.050 TL ve ons fiyatı 5.040 dolardan güne başlıyor. ABD’nin, USS Abraham Lincoln uçak gemisine yaklaşan ve İran’a ait olduğu belirtilen bir insansız hava aracını düşürmesi jeopolitik riskleri artırırken, piyasada da güvenli liman talebi yükseldi. Bu arada Kapalıçarşı’da fiziki gram satış fiyatı 7.600 TL’ye kadar ivmelendi ve spot piyasa ile fark oldukça açıldı.

Özetle
Kaydet
a- | +A

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi- Küresel piyasalarda hafta ortası işlemler başlarken, kıymetli metallerde de hareketlilik devam ediyor. Ons altın hafta başındaki sert düşüşün ardından dünkü işlemlerde %6,13 primle 4.947 dolardan kapanış yaptı.

Altındaki yükseliş bugün de devam ediyor. Ons fiyatı ilk işlemlerde yeniden 5 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. TSİ 06:00 itibarıyla fiyatlarda 5.040 dolara yakın denge arayışı devam ediyor.

4 ŞUBAT 2026 GRAM ALTIN

Onstaki hareketlilik gram fiyatında da etkisini gösteriyor. 4 Şubat 2026 gram altın fiyatı 7.050 TL’den güne başlıyor. Spot gram fiyatı da bugün tekrar 7.000 TL’yi geçmiş oldu.

Kapalıçarşı’daki kuyumcularda ise gram satış fiyatı sabah saatlerinde 7.600 TL ve çeyrek altın satış fiyatı 12.485 TL’den gerçekleşiyor.

MAKAS YİNE AÇILDI

Gram fiyatında spot piyasa ile fiziki piyasa arasındaki makasın açılması da dikkatlerden kaçmadı. 1 kilo altında iki piyasa arasındaki fark, yaklaşık 12 bin 500 dolar olarak gerçekleşiyor. Bu fark, son yılların da en yüksek farkı olarak öne çıktı.

Fiziki talepte yaşanan artışa karşılık piyasaya yeterince hurda gelmemesinin, farkın bu kadar açılmasında etkili olduğu belirtiliyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Altının kilogram fiyatı 7 milyon 345 bin liraya yükseldi
EKONOMİ

Altının kilogram fiyatı 7 milyon 345 bin liraya yükseldi

ABD-İRAN GERİLİMİ

Piyasalarda jeopolitik riskler izlenirken, dikkatler ABD ve İran arasındaki müzakerelere çevrildi. Ancak İran’ın, görüşmelerin Türkiye yerine Umman'da yapılmasını istemesi ve kapsamın sadece nükleer konularla sınırlı kalmasını talep etmesi, zaten kırılgan olan diplomatik çabaları da yokuşa sürdü.

Öte yandan ABD’nin, USS Abraham Lincoln uçak gemisine yaklaşan ve İran’a ait olduğu belirtilen bir insansız hava aracını düşürdüğü belirtiliyor. BU gelişmeler, risk iştahını düşürerek yeniden güvenli liman alımlarını destekledi.

ÖNERİLEN HABERLER
"Yandım Allah
EMLAK

"Yandım Allah' diyecekler" sözleriyle uyardı! Mert Başaran'dan altın, gümüş, gayrimenkul yatırımı uyarısı

GÜMÜŞ DE YÜKSELİYOR

Analistler; ons fiyatında 50 günlük ortalamanın da konumlandığı 4.500 dolar desteğinin korunduğunu belirterek, yukarı ise 5.200 doların ilk önemli direnç olarak öne çıkabileceği yorumunda bulunuyor.

Bu arada gümüş fiyatlarında da tepki alımlarının devam ettiği görülüyor. Dün 85 dolar sınırından kapanış yapan ons gümüş, bu sabah ilk işlemlerde 87,50 dolara yöneldi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.