Cevdet Yılmaz'dan mali disiplin mesajı: Kamuda tasarruf son derece önemli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Orta Vadeli Program'ın ardından mali disiplin ve enflasyon mesajı geldi. Enflasyonun büyüme ile tek haneye düşeceğini söyleyen Yılmaz, "Kamuda tasarruf son derece önemli" dedi.

Ekonominin 3 yıllık haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan sürece ilişkin yeni açıklama geldi. Kamuda mali disiplin mesajı veren Yılmaz, "tasarruf son derece önemli" dedi.

OVP ÇERÇEVESİNDE İSTİŞARELER BAŞLADI

Rize'de iş insanları ile gerçekleştirilen toplantıya katılan Yılmaz, ekonomi gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.  Orta Vadeli Program’da (OVP) olduğu gibi ekonomi alanında istişarede bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Hindistan’a G20 toplantılarına uğurladıklarını söyleyen Yılmaz, istişare ve ortak aklın, doğru politikaların tayin edilmesinde çok etkili olduğu gibi, politikaların sahiplenilerek hayata geçirilmesi bakımından da çok kıymetli olduğuna yürekten inandıklarını vurguladı.

KAMUDA TASARRUF SON DERECE ÖNEMLİ

Orta Vadeli Program'dan sonra ilk defa iş dünyasıyla bir araya gelen Yılmaz, OVP’deki amaçları 3 temel araçla gerçekleştireceklerini açıkladı. Bunların kamu kaynaklarını kullanma şekli, para politikaları ve mali disiplin olduğunu söyleyen Yılmaz, tasarruf mesajı verdi. Yılmaz şu ifadeleri kullandı: 

"Kamuda kaynaklarımızı çok daha etkili, verimli ve önceliklere çok daha dikkat ederek kullanacağız. Tasarruf son derece önemli. Tasarruf, kaynakları kullanmamak demek değildir, kaynakları doğru önceliklere, doğru alanlara teksif etmek ve verimli kullanmaktır. Esası budur tasarrufun. Dolayısıyla biz bu anlayış içinde olacağız. Hem gelir politikalarımızla hem de harcama politikalarımızla kamuda mali disiplini koruyacağız."

Cevdet Yılmaz'dan mali disiplin mesajı: Kamuda tasarruf son derece önemli

ENFLASYON BÜYÜME İLE TEK HANEYE DÜŞECEK

Depremin etkilerine rağmen ortalama 4,5 bir büyüme hızı yakalamayı hedeflediklerini kaydeden Yılmaz, Türkiye büyürken, enflasyonu tek haneye indireceklerini söyledi. Yılmaz, "Gelecek yıldan itibaren kademeli bir şekilde enflasyonun düşeceğini ve 2026'da yüzde 8,5 gibi tek haneli rakamlara döneceğimizi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın hep üstünde durduğu yatırım, istihdam, üretim ve ihracat perspektifi içinde büyüme ve istihdamı da devam ettireceğiz. Ancak şöyle bir fark var. Bu dönemde büyümenin kompozisyonunda ciddi bir değişim olacak. Tüketim ağırlıklı bir büyümeden yatırım, üretim, ihracat ağırlıklı bir büyümeye doğru bir dönüşüm yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...