EYT'li olmayana kademeli emeklilik! 43-45 yaş detayı: Yerel seçim öncesi şartlar kulislere yansıdı...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
EYT'li olmayana kademeli emeklilik! 43-45 yaş detayı: Yerel seçim öncesi şartlar kulislere yansıdı...

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hükümet, EYT'yi kaçıranlar için yerel seçim öncesi müjde vermeye hazırlanıyor. Kademeli Emeklilik ile birçok vatandaş emeklilik fırsatı yakalamış olacak. Düzenleme, sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşları kapsayacak. Kademeli emeklilikte şartlar ve kriterler de yavaş yavaş netleşirken; 43-45 yaş ve 6250 prim günü ayrıntısı kulislere yansıyan bilgiler arasında yer aldı.

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan vatandaşlar için 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yeni bir çalışma yürüten hükümet, Kademeli Emeklilik Düzenlemesi'ni yakın zamanda duyurmaya hazırlanıyor. 

Kademeli emeklilikten kimlerin yararlanacağı ve emeklilik şartlarının ne olacağına dair detaylar ortaya çıktı.

A Para kanalı tarafından yapılan paylaşımda, yakın zamanda açıklanması beklenen sistem hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“EYT'den yararlanamayanlar için yeni bir Kademeli Emeklilik düzenlemesi!

Bakanlık harekete geçti! Yapılan çalışmanın onaylanması halinde, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları taktirde emekli olabilecekler.

9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim gün şartı aranacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...