Goldman Sachs, 2024 brent petrol tahminini düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg HT
- Güncelleme:
Goldman Sachs, 2024 brent petrol tahminini düşürdü

Ekonomi Haberleri  / Bloomberg HT

Goldman Sachs, 2024 yılı petrol tahminlerini güncelledi. Tahminlerin OECD ticari stoklarındaki yukarı yönlü sürprizler nedeniyle de aşağı yönlü revize edildiği belirtildi.

Goldman Sachs, daha önceki analizlerinde brent petrol tahminini 2024 yılı için 98 dolar olarak açıklamıştı.

Goldman Sachs, Brezilya, Venezuela ve Nijerya gibi üreticilerden gelen yüksek arz ve sıcak geçen 4. çeyrek nedeniyle ısınmaya yönelik talebin azalması beklentisiyle Brent petrol fiyat tahminini düşürdü.

Banka 2024 için brent petrol tahminini 98 dolardan 92 dolara çekti.

Aralarında Samantha Dart ve Daan Struyven'da bulunduğu analistlerin 12 Kasım'da paylaştıkları notta,  tahminlerin OECD ticari stoklarındaki yukarı yönlü sürprizler nedeniyle de aşağı yönlü revize edildiğini belirtti.

Notta geleceğe dönük tahminlerde de bulunuldu. Buna göre, Goldman bu yıl günde 2,5 milyon varillik talebe takiben 2024 yılında 2024 yılında 1,6 milyon varillik talep tahmininde bulundu.

Analistler notlarında "Talepteki bu süregelen esneklik, bize göre petrol fiyatlarındaki toparlanmaya katkıda bulunacaktır, ancak petrol fiyatlarında şimdi daha düşük bir zirve bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...