İbre tersine döndü! İslam Memiş altın ve dolar yatırımcısına seslendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İbre tersine döndü! İslam Memiş altın ve dolar yatırımcısına seslendi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gram altın fiyatlarında rüzgar tersine mi döndü? Fed'in faiz indirimine kapıyı kapatması, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesi, altın piyasasını karıştırdı. Ons altında ibre tersine dönerken gram altın rekor seviyeden geri döndü. 'Baskı var' diyerek yatırımcıları uyaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara seslenerek rekor seviyeyi açıkladı.

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı altın, yeni yılda yatırımcısını üzdü. Ocak ayında Fed Başkanı Powell'ın faiz indirimine kapıyı kapatması, diğer yandan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesi, altın piyasasını karıştırdı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcısını 'baskı var' diyerek uyardı.

ALTIN FİYATLARINDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ?

Ons altın geçen yıl 2100 doları aşarak rekor seviyelere yükselmişti. 2023 yılını 2062 dolar seviyesinden kapatan ons altın yönünü aşağıya çevirdi. Fed Başkanı Powell'ın mart ayı için faiz indirimine kapıyı kapatması ve istihdam verilerinin etkisiyle Ons altın sert düştü. Şubat ayına kadar 2055 dolardan işlem gören ons altın 2020 doların altına çekildi.

İbre tersine döndü! İslam Memiş altın ve dolar yatırımcısına seslendi

GRAM ALTIN ZİRVEDEN DÜŞTÜ

Ons'un yanı sıra dolardan da destek bulan gram altın ise Cuma günü 2014 liraya kadar yükseldikten sonra yeniden 2000 TL'nin atlına geriledi. Gram altın 1990 TL'nin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum geldi. Altın fiyatlarında dalgalı bir seyir yaşandığını belirten uzman isim, baskı nedeniyle düşüşler görüldüğünü belirtti. Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Bu hafta da dalgalı bir seyir bekliyoruz. Haftaya baskı altında başladı sabah saatlerinde yüksekti ama yavaş yavaş düşüşe geçiyor. Ons altında 2025 dolar seviyesi var şu an da. Gram altın serbest piyasalarda kapalı çarşı piyasasında 2055 lira seviyesinde. Çarşamba gününden sonra bu yükselişlere devam edileceğini ön görüyoruz. Ons altındaki hedef noktamız 2070 dolar seviyesi gram altın 2090 lira seviyesi.

İbre tersine döndü! İslam Memiş altın ve dolar yatırımcısına seslendi

ALTIN-DOLAR ALACAKLARA FIRSAT

Ons altında 2018 dolar destek seviyesini takip edeceğiz. Baskılanan yatay sakin seyirde altın alacak dolar alacak vatandaşlarımıza alım fırsatı sunmaya ediyoruz. Yılın ikinci yarısıyla alakalı merkez bankalarının faiz indirme beklentileri, jeopolitik gerilimlerin devam ediyor olması, küresel ekonomiye dair belirsizliklerin devam ediyor olması altının yine güvenli liman gömleğini giymesine neden oluyor ve altın yine güçlü duruşunu 2024 yılında da koruyacaktır.

GRAM ALTIN FİYATI İÇİN REKOR SEVİYE

Bu yıl ile alakalı altın hakkında ki ön görülerimiz yaz aylarında 2500 lira 2700 lira seviyesinde olmasıdır. Bu yıl sonuna kadar da 3000 lira seviyesine kadar ulaşmasıdır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...