Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Karma yemde Avrupa'da en çok üretim yapan ülkeyiz

Karma yemde Avrupa'da en çok üretim yapan ülkeyiz
Fotoğraf Başlığı Karma yemde Avrupa'da en çok üretim yapan ülkeyiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin, karma yem üretiminde dünyada yedinci, Avrupa’da da birinci ülke olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Antalya’da düzenlenen 15’inci Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisine katılan Bakan Yumaklı “Yem sektörü, son dönemde önemli başarılara imza attı. 2023 sonu itibarıyla ülkemizdeki karma yem üreten işletme sayısı 1.624’ye yükseldi. Üretim kapasitesi de yıllık 34,3 milyon tona çıktı. Ülke olarak bu kapasitemizin yüzde 81’ini kullanıyoruz. Yıllık 28 milyon karma yem üretimiyle dünyada yedinci, Avrupa’da da en fazla üretim yapan birinci ülkeyiz” dedi.

Yeni bir üretim sezonu başında olunduğunu hatırlatan Yumaklı “Arpa ekim alanlarında geçen yıla göre yüzde 4’lük, buğday ekim alanlarında yüzde 7’lik artış var. 15 Mayıs’a kadarki yağışları çok yakinen takip edeceğiz. 1 Ekim 2023 ile 15 Nisan 2024 tarihleri arasındaki yağışlarda, normaline göre yüzde 4,4, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 25 civarında artış oldu. Buğdayda ve arpada, yağışları dikkate aldığımızda 2023 yılı rakamlarını yakalayacağımızı; hatta geçeceğimizi söylemek istiyorum” açıklamasını yaptı.

DÜNYADA 7'NCİYİZ

Antalya’da düzenlenen 15. Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisinde konuşan Bakan Yumaklı “Yıllık 28 milyon karma yem üretimiyle dünyada yedinci, Avrupa’da da en fazla üretim yapan birinci ülkeyiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yumaklı
HABER

Bakan Yumaklı'dan tohum açıklaması! Yeni destekler yolda

Chery’den Avrupa’da üretim için önemli adım
HABER

Chery’den Avrupa’da üretim için önemli adım

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.