KOBİ’ler e-İhracat’ta pazar yerlerini tercih ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KOBİ’ler e-İhracat’ta pazar yerlerini tercih ediyor

Ekonomi Haberleri

Pazar yeri uygulamaları sınır ötesi e-ihracatta dünyanın pazarını KOBİ’lere açıyor. Amazon Türkiye, 500 milyon avroluk satış yaptırdı.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Amazon Türkiye ve PwC Türkiye iş birliği ile yayımlanan “Türkiye’deki KOBİ’lerin e-Ticaret Görünümü” raporuna göre ülkemizdeki KOBİ’lerinin yüzde 25,3’ü hâlihazırda e-Ticaret yaparken yüzde 19’u ise önümüzdeki dönemde e-Ticaret'e başlamayı planlıyor.

Sınır ötesi ticarette kademeli ancak sınırlı bir artış olduğunu da gösteren rapora göre Türkiye’deki KOBİ’lerin henüz küçük bir kısmı e-İhracat yapıyor. Ankete katılan KOBİ’lerin yalnızca yüzde 4,1’i e-İhracat’ı işlerine dâhil ettiklerini belirtiyor. e-İhracat yapan KOBİ’lerinin yüzde 71’i ise pazar yerlerini tercih ediyor.

YÜZDE 76'SI YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL

KOBİ’lerin yüzde 76,8’i e-İhracatın nasıl yapıldığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve yalnızca yüzde 23,2’si e-İhracat terimlerine aşina olduklarını ifade ediyor.

e-İhracat'a aşina olan KOBİ’lerin sektörler ve yurt dışı pazarlarla ilgili bilgi eksikliği ve yetersiz teknik altyapı nedeniyle e-Ticaret ve e-İhracat yapmakta tereddüt ettiğini dile getiren Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de Amazon’da satış yapan KOBİ’lerin sayısı 2022 yılında yüzde 50’den fazla artarak 45 binin üzerine çıktı. KOBİ’lerin ihracat satışları 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 60’ın üzerinde artarak yaklaşık 500 milyon avro oldu. Bununla birlikte, KOBİ’lerin bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğunu kabul etmek de gerekiyor.

Bu zorlukları ele almak ve KOBİ’lerin büyümeleri ve gerçek potansiyellerine ulaşmaları için elverişli bir ortam sunmak çok önemli. Amazon olarak Türkiye’deki KOBİ’lerin başarısına ve e-Ticaret’in önündeki engelleri aşmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...