KOBİ kriterlerine limit güncellemesi

- Güncelleme:
KOBİ kriterlerine limit güncellemesi

Ekonomi Haberleri

Küçük ve orta büyüklükteki işletme (KOBİ) sınıfına girmek için gerekli olan kriterler değişti.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; 10 kişiden az çalışan istihdam eden mikro işletmelerin yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço limiti 5 milyon liradan 10 milyon liraya yükseltildi. 50 kişiden az personeli olan küçük işletmeler için limit de 50 milyon liradan 100 milyon liraya çıkarıldı. 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden orta büyüklükteki işletmelerin de yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço limiti, 250 milyon liradan 500 milyon liraya yükseltildi.

Mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin, çalışan sayılarında ise değişikliğe gidilmedi. Öte yandan, KOBİ niteliği belirlenirken dikkate alınan kriterlerden herhangi birini, son iki hesap dönemine ait verileri ile aşan işletmeler, KOBİ niteliğini kaybedecek. Son hesap dönemine ait verileri ile söz konusu kriterlerin altına düşen işletmeler, KOBİ niteliği kazanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...