Konut fiyatlarında artışın yeni sinyali: İnşaat maliyetleri Haziran'da yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Konut fiyatlarında artışın yeni sinyali: İnşaat maliyetleri Haziran'da yükseldi

Ekonomi Haberleri

Konut fiyatlarını yakından ilgilendiren endeksi TÜİK tarafından açıklandı. İnşaat Maliyetleri Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 4,43, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,32 arttı.

Dünyada konut fiyat artışında zirveye oturan Türkiye'de, yaşanan artışların en önemli sebeplerinin başında inşaat yapımında artan maliyetler geliyor. Bu konuda öncü gösterge olan maliyet endeksi verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. 

KONUT MALİYETİ BİR YILDA YÜZDE 50 ARTTI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre inşaat maliyet endeksi 2023 Haziran’da bir önceki aya göre yüzde 4,43, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,32 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 5,81, işçilik endeksi yüzde 0,86 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 35,67, işçilik endeksi yüzde 105,11 arttı.

İNŞAAT MALZEMESİ BİR AYDA YÜZDE 8 YÜKSELDİ

Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,83, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51,80 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 5,04, işçilik endeksi yüzde 0,80 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 37,95, işçilik endeksi yüzde 105,53 arttı.

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 6,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,69 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 8,33, işçilik endeksi yüzde 1,05 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 28,91, işçilik endeksi yüzde 103,57 arttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...