Siyasi partilerin alacağı hazine yardım tutarı belli oldu: Bu yıl 2 kat fazla ödenecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Siyasi partilerin alacağı hazine yardım tutarı belli oldu: Bu yıl 2 kat fazla ödenecek

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Siyasi partilere yapılacak hazine yardımı tutarı belli oldu. 5 siyasi parti hazine yardımı almaya hak kazandı. Bu yıl seçim olacağı için partiler 2 kat daha fazla yardım alacak.

Siyasi partilere gelecek yıl yapılacak Hazine yardımı tutarları netleşti. Bu yıl seçim olacağı için partiler 2 kat fazla tutar alacak. Baraj altında kalan partiler hazine yardımından faydalanamayacak.

5 SİYASİ PARTİYE HAZİNE YARDIMI

14 Mayıs'taki milletvekili seçiminde AK Parti, CHP, MHP,  İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti yüzde 7 barajını aşarak Hazine yardımı almaya hak kazandı.

Ocak ayında AK Parti’ye 1 milyar 329 milyon lira, CHP’ye 946 milyon lira, MHP’ye 376 milyon lira, İYİ Parti’ye 361 milyon lira, Yeşil Sol Parti’ye ise 329 milyon lira Hazine yardımı verilecek.

YEREL SEÇİM OLDUĞU İÇİN 2 KAT TUTAR UYGULANACAK

Kanun uyarınca, Hazine yardımı yerel seçimlerin olduğu yıllarda normal tutarın 2 katı, milletvekili seçimi yıllarında ise 3 katı olarak uygulanıyor.

Bu nedenle, Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçim takvimini açıklamasının ardından 5 siyasi partiye 10 gün içinde ocak ayındaki tutar kadar ikinci bir yardım daha yapılacak.

AK Parti Hazine'den toplamda 2 milyar 658 milyon lira, CHP 1 milyar 892 milyon lira, MHP 752 milyon lira, İYİ Parti 722 milyon lira, Yeşil Sol Parti ise 658 milyon lira yardım alacak.

Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi kontenjanlarından seçilen milletvekillerinin CHP'den ayrılması partinin aldığı Hazine yardımını etkilemeyecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...