Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son dakika: Gabar'da keşfedilen petrol fiyatları düşürecek mi? Bakan Dönmez TGRT Haber'de açıkladı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Ekonomi

Son dakika: Gabar'da keşfedilen petrol fiyatları düşürecek mi? Bakan Dönmez TGRT Haber'de açıkladı

Son Güncelleme: 10 Mayıs, 2023 - 13:53
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Son dakika: Gabar'da keşfedilen petrol fiyatları düşürecek mi? Bakan Dönmez TGRT Haber'de açıkladı
Fotoğraf Başlığı Son dakika: Gabar'da kesfedilen petrol fiyatlari düsürecek mi? Bakan Dönmez TGRT Haber'de açikladi

Son dakika haberi: TGRT Haber canlı yayınında Gabar'daki petrol keşfiyle ilgili konuşan Bakan Dönmez, petrolün çok kaliteli olduğunu söyledi. "Brentten bile daha kaliteli." diyen Bakan Dönmez, keşfedilen petrolün iç piyasaya etkisinin nasıl olacağını anlattı. Bakan Dönmez ayrıca Batı medyasındaki Erdoğan karşıtlığının 'asıl' nedenini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Türkiye seçimlere doğru giderken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TGRT Haber'in canlı yayın konuğu oldu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularına cevap veren Bakan Dönmez, enerji alanındaki çalışmaları ve seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gabar'daki petrol keşfini değerlendiren Bakan Dönmez, petrolün brentten bile kaliteli olduğunu söyledi. Bakan Dönmez söz konusu keşfin iç piyasaya etkisininin nasıl olacağını da açıkladı.

Batı medyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haberlerine tepki gösteren Bakan Dönmez, "Çünkü Erdoğan'dan rahatsız olan bir kesim var. Erdoğan gittiğimiz her yerde mağdur olmuş kesimlerin ilgi odağı oluyor. Özellikle geri kalmış, az gelişmiş ülkelerde bunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Seçime 4 gün kala sahada gördüğü tabloyu aktaran Bakan Dönmez, Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan HÜDAPAR ile ilgili tartışmalara değindi.

BAKMADAN GEÇME
Gabar
HABER
Gabar'dan sonra yeni petrol müjdesi yolda! Çalışmalar bir ilde yoğunlaştı
Hedef yılda 100 ton altın! Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak
HABER
Hedef yılda 100 ton altın! Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Sokağın dili son derece pozitif. Gittiğimiz her noktada, temas ettiğimiz her insanla olağanüstü bir geri dönüş alıyoruz. Çünkü yüzünden dökülüyor, diline dikiliyor. Muazzam eserleri görüyor, hizmetleri görüyor, ülkenin şu andaki durumunu görüyor. Muhalefetin yaklaşımını taahütlerini ve pozisyonunu görüyor.

KARADENİZ GAZI

Birçok vatandaşımız 'hiç endişe etmeyin yola devam' diyor. Milletimiz onlarca yıl doğal gaz bu ülkede neden bulunamıyor diye kafasında soru işareti vardı. Biz de hep varsa bulacağız diyorduk. Yatırım ve insan kaynağı yetiştirmeniz gerekiyor.

Yurt dışından uzmanlar tersine göçle projeye dahil oldu. Geçmişte burada çalışmış yurt dışında teklif almış çalışmış. Onlarla projede çalıştık, yabancı uzmanlarla da çalıştık.

GABAR'DAKİ PETROL KEŞİFLERİ

Cudi ve Bagar’da büyük keşif yakalamış olduk. Günlük 9-10 bin varillik üretime ulaşmış durumdayız. Bulunan bazı petrol kaynağını işlemesi zor maliyetli.

BAKMADAN GEÇME
Ücretsiz doğalgaz faturasında
HABER
Ücretsiz doğalgaz faturasında 'kapsam dışı' uyarısı: Bu ödemeleri yapmak zorunlu
Dünyanın her yerinde petrol ve gaz arıyoruz
HABER
Dünyanın her yerinde petrol ve gaz arıyoruz

"BRENTTEN BİLE DAHA KALİTELİ"

Şehit Esma Çevik kuyusundan alınan petrol kaliteli. Brentten bile daha kaliteli. Yine rafinaj işlemlerinden geçecek. Son keşfimizde günlük hedefimiz yüz bin varil. Hem Aybüke Yalçın hem de Esma Çevik kuyusundaki petrolü tek bir hattan çıkarmayı hedefliyoruz.

Gabar'da yeni keşifler olabilir. Bazı yerlere sırtta çantayla gidemiyorsunuz. Daha büyük yerler için büyük ekipmanlar gerekiyor. Yol ve kamping alanları gerekiyor. 7/24 çalışma esası var. Bunlar işin doğalında var.

DOĞAL GAZ VE PETROLÜN YERLİLEŞMESİ

Doğal gaz tarafını daha rahat yönetiyoruz. Konutların, kobilerin gaz tedarikçisi BOTAŞ. BOTAŞ üzerinden fiyatları yönetmemiz daha kolay. Petrolde de yurt dışından ithalimiz devam ediyor. Sadece geçen yıl %10'luk ihtiyacımızı çıkardık. Hedefimiz tam bağımsızlık. Yerli keşifler oldukça hem devlet hem millet kazanacak.

MUHALEFETE TEPKİ

Her ay açılış yapıyoruz zaten. Onlar sayın Cumhurbaşkanımıza ilgi artar diye bu müjdeleri yorumluyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Vatandaşımız neyin ne olduğunun farkında.

ELEKTRİK ÜRETİMİ

Elektrik üretimi 105 megawatt. Rüzgar ve güneşte tesis artışı yaptık. Yatırım maaliyetleri önceden yüksekti. Güneş paneli üretiminde dünyada ilk üçteyiz. 1350 megawatt'lık Avrupa'nın en büyük tesisini açtık.

YERLİ PETROL FİYATLARI DÜŞÜRÜR MÜ?

Petrol üretiminde sadece üretim kısmında TPAO var. Dağıtım ayağı tamamen özel sektör eliyle yapılıyor. Ve yurt dışından da ithalatımız hala devam ediyor. Geçtiğimiz yılı ihtiyacımızın yüzde 10'unu karşılayacak seviyede kapattık 80 bin varille. Yeni saha tam kapasite üretime geçtiğinde yüzde 20'nin üzerine çıkmış olacağız. Yeni keşifler olmazsa bu haliyle biz maalesef petrol ürünlerini ithal edeceğiz. Fakat biz ümitliyiz. Tabii burada bugünden yarın tüm kaynağımızı, tüm ihtiyacımızı buradan karşılarız dersek gerçekçi olmaz. Ama bu aramalar ve keşifler devam ettikçe hedefimiz tam bağımsızlık.

TÜRKİYE KENDİ NÜKLEER SANTRALİNİ NE ZAMAN YAPACAK?

80 yıldır belki yapamadık ama geç de olsa başladık. Her bir santral devreye girdiğinde yerlilik oranı artacak. Orada hem kendi insanımızı yetiştiriyoruz, hem malzeme tedariki aşamasında firmalarımız var. Onlar tecrübe kazanıyor. Bundan sonra Türkiye'de her yıl bir inşaat olacağına göre uzun dönemi baktığımızda, herkes bundan nasiplenecek. Yani ekosistem orada da gelişecek yavaş yavaş.

DIŞ BASININ ERDOĞAN KARŞITI MANŞETLERİ

Muhtelif batı organlarında Türkiye'deki seçimler işleniyor. Tarafsız, bağımsız işlenmesine diyecek bir sözümüz yok. Ama taraflı bir habercilik söz konusu. Yani Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin' anlayışı söz konusu. Taraf tutarak yapılıyor. Geçmişte de bunlar vardı ama bu sefer daha organize ve daha yaygın yapılıyor. Niçin yayın politikalarında değişikliğe gittiler.

Çünkü Erdoğan'dan rahatsız olan bir kesim var. Erdoğan gittiğimiz her yerde mağdur olmuş kesimlerin ilgi odağı oluyor. Özellikle geri kalmış, az gelişmiş ülkelerde bunu görüyoruz.

Özellikle de az gelişmiş ülkelerde bunu görüyoruz. Erdoğan 'dünya 5'ten büyüktür' dedi. Bunu sadece Türkiye'de söylemedi, Birleşmiş Milletler'de herkesin gözünün içine bakarak söyledi.

"DÜNYAYI İLGİLENDİREN BİR SEÇİM GİBİ AKTARIYORLAR"

Kapalı kapılar ardında buradaki muhalefet liderlerini ağırladılar. Öyle tahmin ediyorum ki onlara birtakım taktikler, belki destekler verdiler. Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz. Bu seçim Türkiye'nin seçimi. Ama bu değerlendirmelerden anlaşılıyor ki sadece Türkiye ve bölgenin değil, dünyayı ilgilendiren bir seçim gibi aktarıyorlar.

Şurada seçime sayılı günler kaldı. Türk halkının bu tip yönlendirmelere kapalı olacağını, kendi iradesini sandığa yansıtacağına inanıyorum. Çünkü biz de aylardır sahadayız. Bu tip başlıklar, kara propagandalar halk nezdinde tepkiyle karşılanıyor."

HÜDAPAR TARTIŞMALARI

Şimdi her iki parti arasında dağlar kadar fark var. HDP malum hakkında kapatma davası açılmış, birçok yöneticisi ceza almış, terör örgütüyle arasındaki organik ilişkiyi inkar etmemiş, kınamamış, hatta yeri gelmiş terörü ve şiddeti desteklemiş. Hüda Par'ın ne kendisiyle ilgili ne de yöneticileriyle ilgili açılmış bir dava var. Bunu tamamen şuna bağlıyorum; Hüda-Par ağırlıklı olarak o bölgeden seçildiği için HDP de orada yoğun faaliyet gösteriyor. Bununla bunu dengelemeye çalışıyorlar. Hüda Par'ın yöneticileri de daha önce açıkladı, varsa bir şey açıklayın diye. Eylem ve söylemleriyle terörü destekleyecek herhangi bir durum söz konusu değil.

Bu tamamen Millet İttifakı'nın özellikle milliyetçi kanadından gelen tabanı konsolide edebilmek için 'Bak karşı taraf da bunlarla iş birliği yapıyor' deme aracından başka bir şey değil.

"BİZ HALKIMIZIN FERASETİNE GÜVENİYORUZ"

Bizim kimsenin etnik kökeniyle, inancıyla bir sorunumuz yok. Yani Türk, Kürt, Laz bizim insanımız. Anayasanın temel ilkeleri var, herkes bu ilkeler etrafında siyasetini yapıyor. AK Parti'nin de ittifakımızın da söylemlerinde buna ters bir şey söylenmedi. Halkımız bunu görüyor. Bunu kandırmacadan ibaret olduğunu görüyor. İnşallah bu 14 Mayıs'ta ortaya çıkacak. Biz halkımızın ferasetine güveniyoruz."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 10 Mayıs, 2023 - 13:53
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Saat 21.00'i işaret edip
    İslam Memiş'ten gram altın tahmini
    Kaydet
  • 2
    Gornik Zabrze-Fenerbahçe maçı hangi kanalda, nereden izlenir? (UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu)
    Gornik Zabrze-Fenerbahçe maçı hangi kanalda?
    Kaydet
  • 3
    Balıkesir Altınoluk yangın son durumu ne, söndürüldü mü?
    Balıkesir Altınoluk yangın son durumu ne, söndürül...
    Kaydet
  • 4
    AEK-Samsunspor hazırlık maçı hangi kanalda, saat kaçta? Samsunspor'un ilk 11'i
    AEK-Samsunspor hazırlık maçı hangi kanalda, saat k...
    Kaydet
  • 5
    MasterChef Türkiye şampiyonu Eren Kaşıkçı evinde ölü bulundu! Şüpheli ölümle ilgili soruşturma
    MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı evinde ölü bulun...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Amacın nedir ahbap?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Celladına âşık olmak!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Yeni Türkiye, Erdoğan’ın yeni paradigma inşası ve 25 yılın özeti
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Boru hattından güç hattına: Kerkük'ten Ceyhan'a yeni jeopolitik dönem
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan Satın almak özgürlükse…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump'a Suriye haritasını gösterdi: Türkiye'yi işaret etti
    Trump'a Suriye haritasını gösterdi: Türkiye'yi işaret etti
    Kaydet
  • PARA ÇEKECEKLER DİKKAT!
    PARA ÇEKECEKLER DİKKAT!
    Kaydet
  • Önüne çıkan araca çarpıp karşı şeride savruldu! Yürekleri ağza getiren kaza kamerada
    Önüne çıkan araca çarpıp karşı şeride savruldu! Yürekleri ağza getiren kaza kamerada
    Kaydet
  • İcra yok, onay yok! Emekli maaşlarından otomatik kesinti dönemi resmen başladı
    İcra yok, onay yok! Emekli maaşlarından otomatik kesinti dönemi resmen başladı
    Kaydet
  • 6 HİSSEDE PRİM %1000'İ AŞTI
    6 HİSSEDE PRİM %1000'İ AŞTI
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Dışişleri devreye girdi! Özel İtalyan Lisesi Müdürü “istenmeyen kişi” ilan edildi
Özel İtalyan Lisesi Müdürü “istenmeyen kişi” ilan edildi
Kaydet
Terörsüz Türkiye son virajda! AK Parti çalışmaları tamamladı, çerçeve yasa Meclis'e geliyor
Terörsüz Türkiye son virajda!
Kaydet
Yerli üretim ilaç ve cihazda büyük atılım! Türkiye sağlıkta küresel oyuncu olma yolunda
Yerli üretim ilaç ve cihazda büyük atılım!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.