Zam Meclis'ten geçti, emeklilere fark ödenecek!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zam Meclis'ten geçti, emeklilere fark ödenecek!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meclis Genel Kurulu'nda, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olması ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25'e yükseltilmesini de içeren kanun teklifi kabul edildi.

Haber Merkezi ANKARA - SSK ve BAĞKUR aylıklarının memur emeklilerinde olduğu gibi 49,25 oranında artırılmasını öngören yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. 10 bin lira olarak belirlenen en düşük emekli aylığında ise bir değişiklik yapılmadı. Yasa onaylanmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. Çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa, Resmî Gazete’de yayınlandıktan sonra, emeklilerin zam farkları ödenecek. Diğer düzenlemeler de şöyle: 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDE PRİM ÖDEME GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

Kısa Çalışma Ödeneğinden (KÇÖ) yararlanmak için halihazırda 600 olan prim ödeme gün sayısı 450 güne düşürüldü. Kısa çalışma ödeneğine ilişkin hükümler 1 Mart’ta yürürlüğe girecek.

31 ARALIK 2026'YA KADAR UZATILDI

Genç, kadın ve mesleki yeterlik belgesi olan işsizleri istihdam eden işverene verilen sigorta prim desteğinin uygulaması da 31 Aralık 2026’ya kadar uzatıldı.  İşverenlerin işgücü maliyetlerinin düşürülerek, istihdamın arttırılması ve kayıtlı istihdamın korunması amacıyla 2016 yılından bu yana uygulanan asgari ücret desteği, 500 liradan 700 liraya çıkarıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...