Bahçesinden petrol fışkırdı denilmişti... O görüntüler sahte çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medyada paylaşılan bir video gündeme bomba gibi düştü. Bahçesinde kazı yapan bir adam, çukurdan petrol bulunduğu iddia edilmişti. Ancak videonun ABD'de çekilen bir görüntü olduğu tespit edildi.

Bir adam bahçesinde kazı yaparken petrol buldu. Çıkan petrolü gören genç adam hemen o anları cep telefonun kamerasıyla kaydedildiği iddia edilmişti. Ancak gerçek bambaşka çıktı. 

BAHÇESİNDEN PETROL FIŞKIRDI

Bahçesini kazan bir kişi, çukurdan siyah renkli sıvıyı görünce heyecana boğuldu. Sıvının petrol olduğunu fark eden adam ‘Zengin olacağım diyerek bağırdığı öne sürüldü. 

YALANLAMA GELDİ 

Dezerfonmosya Mücadele Merkezi'nden video ile ilgili ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler ile ilgili, “Bir şahıs kendi arazisinde petrol bulduğunu iddia etti. ‘Devletimiz elimizden alır mı?’ diye sordu” iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, ABD’nin Minnesota eyaletinde sıhhi tesisat hizmeti veren bir şirketin sosyal medya hesaplarında, “Kanalizasyon borularının değişimi” notuyla paylaşıldığı tespit edilmiştir." denildi.

 

O görüntüler akıllara Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın, bahçelerinden benzin çıkan "Petrol Kralları" filmini getirdi. Filmde bir kaynak bulmadıkları ve dökülen petrolün yer altından sızarak bahçelerine doğru aktığı ortaya çıkmıştı.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...