Bütün evlerde 3 ay daha ücretsiz olacak! 81 ilde geçerli, son tarih 1 Mayıs

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bütün evlerde 3 ay daha ücretsiz olacak! 81 ilde geçerli, son tarih 1 Mayıs

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Evlere ücretsiz doğalgaz uygulaması 2024 Mayıs ayına kadar devam ediyor. Alınan son kararla 25 metreküpe kadar olan kullanımlar 81 ilde ve tüm evlerde ücretsiz olarak geçerli olacak. Son dakika gelişmelerinin detayları belli oldu.

Ücretsiz doğalgaz kullanımı 1 yıldır devam edecek. Şuana kadar 9 ayı geride bırakırken bu uygulama bahar aylarında komple sona erecek. Yapılan son duyuruya göre, 1 Mayıs olarak açıklanan kampanya bugünden itibaren 3 aylık bir süre daha kullanılabilecek. 

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN DUYURULMUŞTU 

Doğalgaz uygulamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu sözlerle duyurmuştu:

"Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarda ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir."

81 İLDE GEÇERLİ OLDU! 3 AY DAHA DEVAM EDECEK 

Bütün evlerde kullanılan ve 81 ilde geçerli olan doğalgaz uygulaması halen aktif olarak devam etmekte. 24 Nisan 2023’te hayata geçirilen bu uygulama 3 ay da devam edecek. 

Vatandaşlar 25 metreküp doğal gazın kaç TL olduğunu merak ediyor. Şehirden şehre ufak değişiklikler gösterse de şu an 25 metreküp doğal gaz 120 ile 150 TL arasında bir fiyata denk geliyor.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...