Dünya dondurma devinden İsrail’in katliamlarına sert tepki! Tüm satışlarını durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya dondurma devinden İsrail’in katliamlarına sert tepki! Tüm satışlarını durdurdu

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Filistin halkına karşı katliamları devam etmekte. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri yaşanan zulme karşı sessizliğini bozmazken dünya dondurma devi Ben & Jerry's, yeni karar aldı. Şirket cesur bir adım atarak Gazze'de kalıcı bir ateşkes çağrısında bulundu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Anuradha Mittal açıklamasında, "Barış, Ben & Jerry's'in temel bir değeridir ve biz bu ilkeler doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

Orta Doğu’da yaşanan zulme karşı şirketlerden tepkiler yağmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük dondurma üreticilerinden Ben & Jerry's, İsrail’e karşı sert bir tepki gösterdi. Şirket, Gazze'de kalıcı bir ateşkes çağrısında bulundu.

DONDURMA DEVİNDEN İSRAİL KATLİAMINA SERT TEPKİ 

Financial Times'ta yer alan habere göre; Ben & Jerry's yönetim kurulu başkanı Anuradha Mittal, "Barış, şirketimizin temel değerlerinden biridir ve bu duruşumuzu her zaman koruyacağız" dediği belirtildi.

Bu çağrı, 2021'de işgal altındaki Filistin topraklarındaki satışlarını durdurma kararı üzerine Ben & Jerry's ile Unilever arasında yaşanan uzun süreli anlaşmazlığın bir devamı olarak görülüyor. Ateşkes çağrısının şirketin İsrail faaliyetlerini yerel bir lisans sahibine satan Unilever ile arasındaki ilişkileri daha da germesi bekleniyor.

KALICI BARIŞ ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Ben & Jerry's yönetimi ve paydaşları, şirketin Gazze'de kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunma kararının, şirketin tarihine ve değerlerine uygun olduğunu vurguladı. 

STARBUCKS’A TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ 

Starbucks, çalışanlarını temsil eden Starbucks Workers United sendikasının "Filistin ile Dayanışma!" mesajını paylaşmasının ardından İsrailliler tarafından boykot edilmişti. Şirketin genel müdürü Laxman Narasimhan, sosyal medyadaki yanlış temsillerin protestolara yol açtığını belirtmişti.

Dünya dondurma devinden İsrail’in katliamlarına sert tepki! Tüm satışlarını durdurdu

Ben & Jerry's'in yönetim kurulu, bu ateşkes çağrısının Unilever'den bağımsız olarak alındığını ve tüketim malları kısmının özerk bir yan kuruluş olduğunu, dondurma markasının 'sosyal misyonu' ve 'temel marka bütünlüğü' için birincil sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı.

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...