Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bolu Belediyesinde işçi kıyımı

Bolu Belediyesinde işçi kıyımı

GÜNDEM Haberleri

Yerel seçimlerden önce kimseyi işten atmama ve asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkarma sözü veren CHP’li belediyelerde işçi kıyımı başladı. Göreve gelmesini ardından ilk icraat olarak Suriyelilere yardımı kesen Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, şimdi de 97 taşeron işçiyi kovdu.

İşsiz kalan çalışanlar, Hizmet-İş Sendikası temsilcileri ile belediye binasının önünde oturma eylemi başlattı. Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, işten çıkarmalara son verilmesini istedi. Özdemir, seçimlerden sonra CHP’ye geçen Bolu Belediyesinde üyelerine yönelik baskıların artarak devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Baskılar, artarak tahammül boyutunu aşmış durumdadır. 1 Nisan’da dolaylı baskılarla başlayan emek düşmanlığı yıllardır büro personeli ve zabıta olarak çalışan emekçilerin park ve bahçelere gönderilmesiyle devam etmiş. Bu durum, biri engelli 100’e yakın arkadaşımızın iş akitlerinin feshedilmesiyle sürdürülmektedir.  Daha kaç emekçi işten atılacak, daha kaç kişi canına kıymaya kalkacak bilmiyoruz ama görülen bir gerçek var ki Bolu’da çok ailenin yuvası dağılacak.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...