AK Partili Fatma Sevim Baltacı'nın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'nın hayatını kaybettiği trafik kazasında gözaltına alınan araç sürücüsü tutuklandı.

Dün akşam saatlerinde Beyoğlu İmrahor Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında, AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı hayatını kaybetmişti.

Baltacı'ya çarparak ölümüne neden olan sürücü M.C.T'nin emniyetteki işlemleri tamamlanarak "taksirle ölüme neden olma" suçundan adliyeye sevk edildi.

iFADESİ ORTAYA ÇIKTI

M.C.T.'nin sorgusunda, araçtaki hızının 60-70 km arasında olduğunu belirterek, "Olay sebebiyle çok üzgünüm. Kaza esnasında alkollü değildim. Kendim de sağlık personeliyim. Olay yerinden ayrılmadım. İlk müdahaleyi de ben yaptım." dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Nöbetçi hakimlik M.C.T'nin "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik kararında, kazanın ardından düzenlenen tespit raporuna göre, şüpheli ve maktulün kusurlu bulunduğunu ancak kusur oranına ilişkin değerlendirme yapılamadığı belirtildi.

Şüphelinin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ederek üzerine atılı suçu işlediği vurgulanan kararda, şüphelinin davranışlarının, delilleri yok etme, gizleme, müşteki, tanık ve diğer kişiler üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma konusunda kuvvetli şüphe oluşturduğu kaydedildi.

Kararda, kazaya ilişkin delillerin tam toplanmadığı, mevcut delil durumu göz önüne alındığında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı aktarıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...