Ayasofya’nın ikinci katına giriş tartışması! Yerli ziyaretçi geri çevrildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ayasofya’nın ikinci katına giriş tartışması! Yerli ziyaretçi geri çevrildi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İbadetle kültürel gezinin ayrıldığı Ayasofya Camii’nde ziyaretçi karmaşası sürüyor. Türk vatandaşları, üst kata alınmayıp ibadet kısmına yönlendirildi. Tepki üzerine geri adım atıldı. 25 avro (823 TL) karşılığında gezilebilen galeri katına girişteki “sözlü engel” kalktı.

İbadetle kültürel gezinin ayrıldığı Ayasofya Camii’nde ziyaretçi karmaşası sürüyor. Alt kattaki ibadet kısmına ücretsiz girilebilen tarihî mabedin üst galeri katı ise 25 avro (823 TL) karşılığında gezilebiliyor. Ancak birçok Türk vatandaşının para ödeyerek de olsa üst kata alınmadığı belirtiliyor. İddiaya göre; ziyaretçi yoğunluğunu azaltıp dağıtmak isteyen yetkililer, sözlü olarak yabancıları ücretli bölüme, Türk vatandaşlarını ise ibadet kısmına yönlendirdi. Ancak ziyarette ısrar eden bazı Türk vatandaşlarının 25 avro karşılığında tarihî Bizans mozaiklerinin bulunduğu Ayasofya’nın üst katına alındı. Bazı turist rehberleri ve vatandaşlar ise “yoğunluğu dağıtma maksatlı” alındığı iddia edilen bu kararın Türk vatandaşlarına yönelik negatif ayrımcılık olduğunu savunarak sosyal medyadan duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine yetkililer girişteki uygulamayı esnetmek mecburiyetinde kaldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...