Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı
Fotoğraf Başlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefonda görüştü. İki lider ateşkesi ve bölgedeki güvenlik durumunu ele aldı. Erdoğan, Türkiye'nin barışa her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu ifade ederken, ateşkese yönelik sabotajlara karşı tarafları uyardı.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Liderler, ateşkesi ve bölgedeki güvenlik durumunu ele aldı.

Erdoğan görüşmede, ateşkese giden süreçte Türkiye’nin ilgili ülkelerle birlikte yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı
ÖNERİLEN HABERLER
Ankara diplomasinin mutfağını yönetti! MİT ve Dışişleri, ABD-İran arasındaki ateşkese giden yolu inşa etti
GÜNDEM

Ankara diplomasinin mutfağını yönetti! MİT ve Dışişleri, ABD-İran arasındaki ateşkese giden yolu inşa etti

PROVOKASYONLARA KARŞI TAHRAN'A UYARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde başlayacak müzakerelerden kalıcı barış ve istikrar için azami derecede istifade edilmesi gerektiğini, süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemesinin önem arz ettiğini, ülkemizin yeni süreçte de dost ülkelerle birlikte her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Kardeş İran halkının kayıpları için taziye ve üzüntülerini yineleyen Erdoğan, Türkiye’nin hedefinin, bölgemizde yeni bir sağduyu ve diyalog ikliminin tesisi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü! Barışa tam destek mesajı
ÖNERİLEN HABERLER
Trump ve Hamaney
DÜNYA

Trump ve Hamaney'den peş peşe açıklamalar: Müzakere masası yolunda kırmızı çizgiler çekildi

ABD-İRAN ARASINDA İSRAİL'İ DE KAPSAYAN GEÇİCİ ATEŞKES

ABD ve İsrail'in İran'a 28 Şubat'ta başlattığı saldırıların ardından İran'ın misillemeleri ile bazı bölge ülkelerine düzenlediği saldırılarla savaşa dönüşen süreçte, ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan'da saat 01.30 sularında ateşkesi kabul ettiğini duyurdu.

Trump, Hürmüz Boğazı'nın açılması şartıyla 2 haftalık ateşkesi kabul ettiklerini, İran'dan 10 maddelik teklif aldıklarını ve bunun müzakere için uygulanabilir bir temel olduğunu ifade etti.

"İran'ın savaştaki hedeflerine ulaştığı" açıklamasında bulunan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi de nihai müzakerelerin İslamabad'da en fazla 15 gün içinde sonuçlandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Türkiye, Pakistan ve Mısır, ABD-İran arasındaki mesaj alışverişinin sürmesi ve sonuca ulaşması için yoğun çaba gösterdi.

Geçici ateşkesi desteklediğini açıklayan İsrail yönetimi ise uzlaşmaya Lübnan konusunun dahil olmadığını savunarak Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.