Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi zirve sonrası ilk açıklama

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi zirve sonrası ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için bulunduğu Prag'da Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda buluna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefimize ulaşabileceğimize samimiyetle inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısı için bulunduğu Çekya'nın başkenti Prag'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti. 

Prag Kalesi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin samimi bir havada geçtiğini söyledi.

"ERMENİSTAN'LA TAM NORMALLEŞMEYE İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Ermenistan Başbakanı sayın Paşinyan'la da bir görüşmemiz oldu. Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefimize ulaşabileceğimize samimiyetle inanıyorum."  dedi.

"NETİCEYE GÖRE ADIM ATACAĞIZ"

Ermenistan'la özel temsilciler vasıtasıyla görüşmelerin karşılıklı devam ettiğini belirten Erdoğan, "Biz de Paşinyan'la görüşmemizi samimi bir havada gerçekleştirdik. Bu görüşme esnasında bazı talepler söz konusu oldu. Bu taleplerle ilgili olarak da gerek özel temsilcilerimize gerekse Dışişleri bakanlarımıza görevlendirmeyi yaptık. Dışişleri Bakanlarımız birbirleriyle görüşecek, özel temsilcilerimiz aynı şekilde görüşecekler. Ondan sonra çıkan neticeye göre adımımızı atacağız." diye konuştu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi zirve sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi zirve sonrası ilk açıklama

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...