Emniyet'te FETÖ temizliği! 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emniyet'te FETÖ temizliği! 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile irtibatta olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını duyurdu.

Türkiye'nin terörle mücadelesi devam ediyor. Güvenlik güçleri terör örgütü mensuplarına hayat alanı tanımıyor. Bu kapsamda devletin kılcal damarlarından temizlenen FETÖ'nün güncel yapılanmalarına da geçit verilmiyor.

Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığının dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı. Gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLADI

Bakan Yerlikaya, flaş gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Yerlikaya, açıklamasında şunları söyledi;

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı.

Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz.

'GARSON' ŞİFRESİ KIRILMIŞTI

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) "Garson" kod adlı gizli tanıktan 2017'de ele geçirdiği AES 256 bit ile şifrelenmiş hard disk içinde bulunan FETÖ'nün 16 yıllık emniyet mahrem yapılanmasının bilgilerini, süper hızlı işlemcilere sahip devasa bilgisayarlarla 6 yılda kırmayı başarmıştı.

Veriler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'na sunulmuştu.

'ÇOK HAYIRLI ÇALIŞMA' DEMİŞTİ

Yerlikaya, göreve gelişinin 180.’nci günü dolayısıyla Ankara’da basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmişti.  Bakan Yerlikaya, basına yansıyan Emniyet mahrem yapılanması görseli ile ilgili sorulan soruya şu cevabı vermişti:

Her zaman FETÖ ve bu minvaldeki terör örgütlerine karşı uyanık olmamız lazım. Halen sempatizanı olanları varsa bunları ayıklayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Oradaki çalışmanın yeri ve zamanı geldiğinde ne anlama geldiğini hep beraber göreceğiz. Çok hayırlı bir çalışma.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...