Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuzey Irak açıklaması! 'Alçaklara hesabını sorduk, geri adım atmayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuzey Irak açıklaması! 'Alçaklara hesabını sorduk, geri adım atmayacağız'
Fotoğraf Başlığı Cumhurbaskani Erdogan'dan Kuzey Irak açiklamasi! 'Alçaklara hesabini sorduk, geri adim atmayacagiz'

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesine iki gün peş peşe saldırılar düzenlendi. Yaşanan çatışmalarda 12 askerimiz şehit oldu, 25 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Kahramanlar askerler için taziye mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Kuzey Irak'ta sis ve tipiyi fırsat bilen PKK'lı teröristler, Hakurk ve Metina bölgesinde iki gün peş peşe sızma girişiminde bulundu. Dün verilen 6 şehidin ardından bugün 6 askerimiz daha hayatını kaybetti. Hainlere karşılık veren güvenlik güçleri, Irak'ta 20, Suriye'de 5 olmak üzere 25 teröristi etkisiz hale getirdi.

"ALÇAKLARA HESABINI SORDUK"

Şehitlerin acısı Türkiye'yi yakarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu X'ten taziye mesajı yayımladı. Terörle mücadelede geri adım atılmayacağını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun. Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır.

"SINIRIMIZDA TERÖR YAPILANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1738622300566520232

BAKMADAN GEÇME
Kuzey Irak
HABER

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

2 günde 12 şehit yüreğimizi yaktı! İYİ Parti
HABER

2 günde 12 şehit yüreğimizi yaktı! İYİ Parti'den ulusal yas çağrısı geldi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.