Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

Gündem Haberleri  / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde askeri üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimizin şehit olduğunu duyurdu. Ağır tipi ve sise rağmen komandolar Pençe-Kilit bölgesinde operasyona devam ederken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16’ya yükseldi.

Dün Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda 6 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan bu akşam bir acı haber daha geldi. 

6 ASKERİMİZ DAHA ŞEHİT OLDU

Bakanlık, Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimizin daha şehit olduğunu ve 1 askerimizin de yaralandığını aktardı. Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaşımında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verdi.

16 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bugün 6 askerin şehit olduğu çatışmada 13 terörist etkisiz hale getirilmişti. Milli Savunma Bakanlığı bölgede yoğun sise rağmen operasyonların devam ettiğini belirterek, 3 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16 oldu. Açıklamada "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız!" denildi.

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Vatan uğruna savaşırken canlarını feda eden 6 şehidimizin isimleri de belli oldu:

P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İYEM - Şanlıurfa

P.Uzm.Çvş. Ahmet ARSLAN - Yozgat

P.Söz. Er Cebrail DÜNDAR - Mardin

P.Söz. Er Semih YILMAZ - Kırıkkale

P.Söz. Er Kemal ASLAN - Elazığ

P.Söz. Er Enes BUDAK - Ağrı

29 HEDEF YERLE BİR EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine yönelik olarak hava harekatları düzenledi. Hava harekatları sonucu, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edildi.

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

MAĞARA, SIĞINAK, BARINAK, PETROL TESİSLERİ...

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00’da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.
Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

ŞEHİT KEMAL ASLAN'IN BABASINDAN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın (22) Elazığ'daki ailesine şehadet haberi verildi. Merhumun Güneykent Mahallesi'nde yaşayan annesi Yeter ve babası Mehmet Aslan, oğullarının vefat ettiğini duyduktan sonra gözyaşı döktü. Baba Aslan sosyal medya üzerinden çocuğunun da aralarında olduğu 6 şehidin ismini yazarak, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" paylaşımında bulundu.

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

İKİ YIL ÖNCE ANNESİNİ KAYBETMİŞ

Ağrı nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak'ın (22) ateşi Manisa Atatürk Mahallesi'nde babaevine düştü. Budak'ın bekar ve 6 kardeş olduğu, annesinin 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

ŞEHİT ENES BUDAK'IN SON MESAJI: CESARET DAĞINDA KORKU RÜZGARI ESMEZ

Şehit Enes Budak'ın sosyal medyadaki son paylaşımı kahramanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Budak’ın "Cesaret dağında korku rüzgarı esmez aslanlar gibi yaşayan" yazarak fotoğraflarını paylaştığı görüldü.

Kuzey Irak'tan acı haberler geldi! 6 askerimiz daha şehit oldu

'VATAN SİZLERE MİNNETTAR' DEDİ BİR GÜN SONRA ŞEHİT OLDU

22 yaşında şehadete ulaşan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın Elazığ’daki evine Türk bayrağı asıldı. Aslan’ın, dün yaşanan çatışmada şehit düşen Mehmetçikler için Whatsapp durumunda “Rabbim şehadetinizi kabul etsin. Vatan sizlere minnettar” paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

"HİÇBİR HAİN SALDIRI TÜRKİYE'NİN BERABERLİĞİNİ SARSAMAYACAK"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevdiklerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Unutulmamalıdır ki hiçbir hain saldırı Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini sarsamayacak, teröristlerin ve hamilerinin karanlık planları ülkemizin iradesini ve kararlılığını aşamayacaktır. Türkiye olarak hem sınırlarımız içinde hem de dışında terörün her türlüsüne karşı mücadelemize azim ve cesaretle devam edeceğiz."

SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ŞEHİT ASKERLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanları, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı.

"BUGÜN BİR KEZ DAHA KAHROLDUK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

"YÜREĞİMİZE DÜŞEN ATEŞE BİR KOR DAHA EKLENDİ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mesajında, "Dün akşam yüreğimize düşen ateşe bugün bir kor daha eklendi ve maalesef bir acı haber daha aldık. Pençe-Kilit Harekatı operasyon bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda 6 kahraman Mehmetçiğimizi daha teröre şehit verdik." ifadelerini kullandı.

Şehit askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Akşener, şunları kaydetti: "Evlatlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bugün 85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız. Duyması gereken kim varsa duysun, varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da şehit olan kahraman askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine sabır dileyerek, "Rabb'im sınırlarımızda teröre karşı mücadele eden tüm vatan evlatlarımızı bizlere bağışlasın." mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da şehit askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ve sabır diledi. Yaralı askere de acil şifa dileklerinde bulunan Davutoğlu, "Şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...