Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gökyüzünde gururlandıran tablo! Bayraktar TB3 ve AKINCI'dan kol uçuşu

Gökyüzünde gururlandıran tablo! Bayraktar TB3 ve AKINCI'dan kol uçuşu
Fotoğraf Başlığı Gökyüzünde gururlandiran tablo! Bayraktar TB3 ve AKINCI'dan kol uçusu

Adım adım gelişen Bayraktar TB3'e dair yeni gelişmeyi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu. Bayraktar, TB3'ün kol uçuşunu paylaştı.

Kaydet
a- | +A

Havacılıkta altın çağını yaşayan Türkiye, son olarak İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası enkazı bulan Akıncı İHA ile dünyanın gündemine geldi.

Peş peşe duyurduğu ihracatlarla da başarısına başarı katan Baykar, çalışmalarında hız kesmiyor. Son olarak Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden Bayraktar TB3'ün kol uçuşuna ait son görüntüleri paylaştı.

Selçuk Bayraktar paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bayraktar TB3 - Bayraktar #AKINCI VE

Kol Uçuşunda - In formation flight

Milli Teknoloji Hamlesi

https://x.com/Selcuk/status/1793339669192622193

KOL UÇUŞU NEDİR?

Kol uçuşu veya formasyon uçuşu, iki veya daha fazla hava aracının bir lider komutasında gerçekleştirdiği disiplinli uçuş. Askerî pilotlar kol uçuşunu, ortak savunma ve ateş gücünün konsantrasyonu amacıyla kullanır.

BAKMADAN GEÇME
Yerli motorla rekor irtifa! Bayraktar TB3 gökleri arşınlıyor
HABER

Yerli motorla rekor irtifa! Bayraktar TB3 gökleri arşınlıyor

Bayraktar TB3 SİHA
HABER

Bayraktar TB3 SİHA'nın 31. testi de tamam! Uçuş süresi 295 saati buldu

İLK KEZ TEKNOFEST’TE SERGİLENDİ

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak için 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST İstanbul’da ilk kez halka açık olarak sergilendi. Ardından Ankara ve İzmir’de yapılan TEKNOFEST’lere de katıldı.

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, daha önce dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle yapılan törenlerde de TCG Anadolu’nun uçuş güvertesindeki yerlerini alan Bayraktar TB3 ve KIZILELMA’yı yüz binlerce vatandaş ziyaret etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.