İBB soruşturmasında 3 isim daha itirafçı oldu! Etkin pişmanlıktan 'tahliye' edildiler

Kaynak: Haber Merkezi-AA
- Güncelleme:
İBB soruşturmasında 3 isim daha itirafçı oldu! Etkin pişmanlıktan 'tahliye' edildiler
Gündem Haberleri  / Haber Merkezi-AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan Eyüp Subaşı, Kabil Taşçı ve Güngör Gürman itirafçı oldu. Etkin pişmanlıktan yararlanıp itirafçı olan 3 isim tahliye edildi.

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan şüpheliler Kabil Taşçı, Eyüp Subaşı ve Güngör Gürman, etkin pişmanlık kapsamında ifade verdiği gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması devam ediyor.

İBB soruşturmasında 3 isim daha itirafçı oldu! Etkin pişmanlıktan 'tahliye' edildiler - 1. Resim

3 İSİM DAHA İTİRAFÇI OLDU 

Soruşturma kapsamında, "örgüte üye olmak" ve "rüşvet vermek" suçlarından tutuklanan şüpheliler Eyüp Subaşı ve Kabil Taşçı ile "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet vermek" ve "örgüte üye olmak" suçlarından tutuklu bulunan şüpheli Güngör Gürman'ın savcılığa ek ifade vermek istediği öğrenildi.

İBB soruşturmasında 3 isim daha itirafçı oldu! Etkin pişmanlıktan 'tahliye' edildiler - 2. Resim

EV HAPSİ ŞARTIYLA TAHLİYE EDİLDİLER 

Savcılık, alınan ifadelerinin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanacak nitelikte olduğunu değerlendirerek şüphelileri, "konutu terk etmemek" ve "yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Hakimlik, 3 şüphelinin talep yönünde adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyelerine karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi-AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...