İliç'teki maden faciasında 6 kişiye tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
İliç'teki maden faciasında 6 kişiye tutuklama

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili gözaltına alınan Kanadalı şirket yetkilisi de aralarında olduğu 8 kişiden 6'sı tutuklandı, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzincan İliç ilçesindeki heyelanda kaybolan 9 kayıp işçiyi arama çalışmaları hem karadan hem havadan dördüncü gününde de kesintisiz devam ediyor.

40 futbol sahası büyüklüğündeki alandaki çalışmalara 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron, 1 georadar, 5 yer altı radarı destek veriyor. 

6 KİŞİYE TUTUKLAMA 

Toprak kaymasına ilişkin adli ve idari soruşturma sürüyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G'nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İliç Adliyesi'ne götürüldü.

Yürütülen adli soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 1'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 6 kişi tutuklandı, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu kişilerin sulh ceza hakimliğindeki işlemleri sürüyor.

ÖN BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI

Öte yandan faciaya ilişkin ön bilirkişi raporu da çıktı. Raporda, işveren ve vardiya mühendisi tali kusurlu;  operasyon direktörü vekili, proses oksit müdürü, oksit operasyon başmühendisi ve mühendisi ile borulama süpervizörü ise asli kusurlu gösterildi. 

İliç'teki maden faciasında 6 kişiye tutuklama

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...