İstanbul Üniversitesi Hukuk'ta yanlıştan dönüldü: Susturulan Muhammet Emin Ay'a iade-i itibar yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul Üniversitesi Hukuk'ta yanlıştan dönüldü: Susturulan Muhammet Emin Ay'a iade-i itibar yapıldı

GÜNDEM Haberleri

Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve 28 Şubat vurgusu nedeniyle mezuniyet töreninde konuşma yaptırılmayan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Muhammet Emin Ay'a iade-i itibar yapıldığı öğrenildi. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Rektörü, Hukuk Fakültesi Dekanı Ekmekçi’nin istifasını istediği ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi için skandal bir iddia ortaya atıldı. Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde bölüm birincisi olan Muhammet Emin Ay'ın, törende birincilere tanınan konuşma hakkının konuşma metininde Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve 28 Şubat vurgusu yapıldığı gerekçesiyle yaptırılmadığı öne sürüldü.

ERBAKAN VE 28 ŞUBAT VURGULU KONUŞMA YAPTIRILMADI 

Muhammet Emin Ay, yasaklandığını söylediği konuşma metinini sosyal medya hesabından paylaştı. Metinde şu ifadeler yer aldı: "Bidayeti parlak olanın nihayetinin de parlak olacağı düşüncesiyle 4 sene önce bismillah diyerek başladığım hukuk fakültesini sonunda da besmele ile bitirebilmek nasip oldu. Hukuk fakültesini; kendime çizdiğim yoldan sapmadan, kendi kimliğimi kaybetmeden bitirebilmek, nezdimde 4 sene boyunca almış olduğum notlardan çok daha kıymetlidir.

Batı'nın evrensel olarak dayattığı birçok değerin aslında evrensel olmadığı, hatta bunların bizim toplum yapımızla taban tabana zıtlıklar içerdiği yadsınamaz bir gerçektir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da söylediği gibi bu milletin külüne üflesen altından iman çıkacaktır. İslam dini bu aziz toprakların vazgeçilemez bir parçasıdır ve fakültemizin kapısındaki fetih müjdesi ayetleri de bunun nişanesidir."

KONUŞMASINI 28 ŞUBAT MAĞDURU ANNESİNE ATFETTİ

Yakın bir süre evvel ülkemiz, toplum yapısını yok sayan 28 Şubat sürecine maruz kaldı. Öncesi ve sonrasıyla bu dönemin oluşturduğu travmaların ve bıraktığı izlerin silinmediğinin en yakın şahitlerinden olduğumu;mezuniyetin 4 ağustosta yapılacağı haberini ailemle paylaştığımda annemin mezuniyete gelip gelemeyeceğini bana sormasıyla bir kez daha derinden hissettim. 28 Şubat sürecinin bırakmış olduğu iz nedeniyle taşımasından onur ve gurur duyduğum çarşafından dolayı zamanında atıldığı İstanbul Üniversitesine evladının mezuniyet törenine gelemeyeceğini düşünmüştü. Annem, İstanbul Üniversitesinde Fen Fakültesi biyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyken başörtüsü yasağı nedeniyle okulu bırakmak mecburiyetinde kaldı. Bugün ona yarım bıraktırılan İstanbul Üniversitesinin, Hukuk Fakültesini birinci olarak bitirmenin haklı gururunu yaşıyor, bu nedenle bu konuşmamı anneme atfetmek istiyorum."

İstanbul Üniversitesi Hukuk'ta yanlıştan dönüldü: Susturulan Muhammet Emin Ay'a iade-i itibar yapıldı

REKTÖRLÜK İNCELEME BAŞLATTI

Sabah'ta yer alan habere göre rektörlükten konuyla ilgili açıklama geldi. Rektörlükten yapılan açıklamada, "İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden birincilikle mezun olan sevgili öğrencimiz Muhammet Emin Ay'ı tebrik ediyor, meslek hayatında başarılarının devamını diliyoruz." ifadesi kullanıldı. Hukuk fakültesinin mezuniyet töreninde gerçekleşen "üzücü" durumla ilgili Rektörlüğün inceleme başlattığı kaydedildi.

ADALET BAKANI VE YÖK BAŞKANINDAN EMİN AY'A TELEFON

Yenişafak'ta yer alan habere göre Ay'ın yaşadığı bu mağduriyet sonrası ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un harekete geçti. Bakan Tunç'un Ay'ı telefonla arayarak sahne gerisinden yaşananları kendisinden dinlediği ve tebrik ettiği öğrenildi. 

Tepkiyle karşılanan skandala YÖK Başkanı Erol Özvar'ın da sessiz kalmadığı ortaya çıktı. Özvar'ın Dekan kararıyla susturulan Muhammet Emin Ay'ı aradığı ve kendisine haksızlık yapıldığının altını çizdiği belirtildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk'ta yanlıştan dönüldü: Susturulan Muhammet Emin Ay'a iade-i itibar yapıldı

REKTÖR PLAKET TAKDİM ETTİ

Hukuk Fakültesi'ndeki hukuksuzluğun ortaya çıkmasıyla beraber İstanbul Üniversitesi Rektörü Osman Bülent Zülfikar da mağdur öğrenci Emin Ay'ı rektörlüğe davet edip kendisi ile görüştü.

Muhammet Emin Ay’ı makamında ağırlayan Zülfikar, başarısından dolayı tebrik ederek kendisine plaket takdim etti.

HUKUK FAKÜLTESİ DEKANI'NIN İSTİFASI İSTENİLDİ

Öte yandan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün, İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi’nin istifasını istediği de öğrenildi.

Kaynak: Sabah Gazetesi, Yenişafak

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...