İstanbul'da oy pusulaları okullara dağıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

31 Mart yerel seçimlerine saatler kala İstanbul'da oy pusulalarının okullara dağıtılma işlemine başlandı. Sandık başkanları, pusulaları alarak yoğun güvenlik önlemleri altında görevli oldukları okullara gitti.

Türkiye Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidiyor. Yurt genelindeki okullarda çalışmalar tamamlandı. Sınıflara oy kabinleri ve sandıklar yerleştirildi, sıralar düzenlenerek sandık kurulu ve gözlemciler için hazır hâle getirildi.

İstanbul'da oy pusulaları okullara dağıtıldı - 1. Resim

Okul koridorları ve kapılara sandık numaraları asıldı. 207 bin sandık hazır, 61,4 milyon seçmeni bekliyor. Oy kullanma işlemine saatler kala sandık görevlileri pusulaları görevli oldukları okullara yoğun güvenlik önlemleri altında taşıdı.  

İstanbul'da oy pusulaları okullara dağıtıldı - 1. Resim

Bu kapsamda Ataşehir ilçesindeki Sakarya İlkokulu'nda toplanan oy pusulaları, sabahın erken saatlerinde okullara dağıtılmaya başlandı.

İstanbul'da oy pusulaları okullara getirildi - 1. Resim

Sandık başkanları, pusulaları alarak görevli oldukları okullara gitti. Mega kentte saat 08.00’den itibaren oy kullanma işlemi başlayacak.

EN ÇOK ADAYIN YARIŞTIĞI ŞEHİR İSTANBUL

49 adayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, en çok adayın yarışacağı şehir olurken, bu adaylardan 22’si siyasi parti, 27’si ise bağımsız olarak seçime katılıyor. Bu sebeple İstanbul’un pusulası 97 santimetre ile Türkiye’nin en uzun pusulası oldu. İstanbul’u 29 adayla Gaziantep, 28 adayla Malatya takip ediyor.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 19’u siyasi parti, beşi bağımsız olmak üzere 24 aday yarışıyor. İzmir’de ise 21’i siyasi parti, altısı bağımsız toplam 27 aday bulunuyor.

İstanbul'da oy pusulaları okullara dağıtıldı - 4. Resim

OY VERME SAATLERİ

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ile Kilis’te oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Diğer şehirlerde ise oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...