İzmir ve Uşak'da orman yangını

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İzmir ve Uşak'da orman yangını

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir'de ve Uşak'da ormanlık alanlarda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangına ekipelr müdahale ediyor.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında Tğrkiye'Nin birçok noktası özellikle Ege bölgesinde çıkan yangınlar ormanları hektar hektar kül etmiş ve yangın zor bir şekilde kontrol altına alınmıştı. Yangınların izleri yavaş yavaş silinecekken tekrardan Ege bölgesidne yangınlar çıkmaya başaldı. Geçtiğimiz gün Çorum, Uşak  Kütahya, Balıkesir'de yangın çıkmış ve kontrol altına alınmıştı. Bunların ardından bugün İzmir ve Uşak'da da yangın çıktı.

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Düzlüce köyü yakınlarında ve İzmir’in Ödemiş ilçesinde,  çıkan orman yangınında müdahale bütün hızıyla devam ediyor. İzmir'deki yangın Ödemiş ilçesine bağlı Çobanlar Mahallesi Ayvacık mevkiinde çıkarken yangının ardından bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 arazöz, 1 su tankeri, 1 iş makinesi sevk edildi. 

İzmir ve Uşak'da orman yangını

RÜZGAR YANGINI KÖRÜKLEDİ

Uşak'ta ise Banaz ilçesine bağlı Düzlüce köyü yakınlarında bulunan bir ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. İhbarlar üzerine yangın yerine Banaz Orman İşletme Müdürlüğü ve Banaz itfaiyesi ekipleri sevk edilirken rüzgarın da etkili olduğu yangına 6 arazöz, 1 tanker, 1 iş makinesi ve Banaz İtfaiyesi'nden çok sayıda ekiple müdahale ediyor. 

İzmir ve Uşak'da orman yangını

ÇEVRE İLLERDE DE YANGIN ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Çorum’un Kargı ilçesinde anız ateşinin ormanlık alana sıçramasıyla çıkan yangın ekipler tarafından kontrol altına alınarak söndürülmüştü. 

Aynı günlerde Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı Pelitören köyün yakınlarında orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarında etkisi ile Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kızılcık köyünün ormanlarına sıçradı. Bölgeye Kütahya'ya ve Balıkesir'den çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edilerek yangın kontrol altına alınmıştı.

İzmir ve Uşak'da orman yangını

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde ise kavaklık alan yakınındaki otluk alanda çıkan yangın itfaiyenin zamanında müdahalesi ile ağaçlık alana sıçramadan söndürüldü.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...