Katledilen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın ailesinden 17 yaşındaki katil için flaş talep

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Balıkesir, Motokurye, Cinayet, Haber

Gündem Haberleri

Motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'in katledilmesinin ardından zanlı için istenen cezaya aileden karşı hamle geldi. Katilin 17 yaşından büyük olduğunu iddia eden acılı aile, E.Ö.'nün kemik yaşının ölçülmesini istedi.

Üniversiteli motokurye Ata Emre Akman'ı sebepsizce katleden E.Ö.'nün '18 yaşından küçük olduğu' gerekçesiyle 24 yıla kadar hapsi istendi. Akman Ailesi, kemik yaşının ölçülmesini talep etti.Cani, 17 yaşından büyük çıkarsa ağır müebbetle yargılanacak.

YAŞI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Balıkesir'de 11 Mayıs gecesi motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı (20) son siparişini götürdüğü binanın önünde bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün (17) yaşı tartışma konusu oldu.

Savcılık toplumda infial oluşturan cinayetin failinin 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan yargılanmasını istedi. Söz konusu suçun cezası ağırlaştırılmış müebbet. Ancak katil zanlısının 18 yaşından küçük olması nedeniyle iddianamede TCK'nın 31'inci maddesi hatırlatıldı; "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren durumda 18 yıldan 24 yıl, müebbet gerektirdiği takdirde 9 yıldan 11 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" maddesinin uygulanması talep edildi.

Katledilen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın ailesinden 17 yaşındaki katil için flaş talep - 1. Resim

"BİZCE 17 YAŞINDAN BÜYÜK"

Akman Ailesi, avukat aracılığıyla Balıkesir Başsavcılığı'na dilekçe verdi; E.Ö.'nün yaşının tespiti için kemik yaşının ölçülmesini talep etti. Sanığın 17 yaşından daha büyük olduğunu düşündüklerini söyleyen Av. Özden Başak, gerçek yaşın kemik ölçümüyle ortaya çıkacağını belirterek, "Özellikle 'hayata karşı suçlar' bakımından erişkin bireyler gibi yargılanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

İLK SABIKASI14 YAŞINDA

Üniversiteli kuryeyi 25 bıçak darbesiyle katleden E.Ö.'nün daha önce de bıçakla yaralamadan 6 sabıkası olduğu ortaya çıkmıştı. Katil zanlısının ilk suçunu 14 yaşında işlediği öğrenildi. Avukat Başak, zanlı için tekerrür hükümlerinin uygulanmasını; yani daha önce işlediği suçlarla ilgili de cezasında artış yapılmasını istedi.

Katledilen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın ailesinden 17 yaşındaki katil için flaş talep - 2. Resim

ÇOCUKLAR TETİKÇİ OLARAK KULLANILIYOR

Suça karışan çocukların cezasını hafifleten kanunun kötüye kullanıldığına dikkat çeken Av. Özden Başak, özellikle 18 yaşından küçüklerin bazı ebeveynler tarafından suça meyilli yetiştirildiğini ve azmettirildiklerini aktardı. Katil zanlısı E.Ö.'nün babası Orhan Özdemir'in, kuryenin önünde öldürüldüğü binada oturan eski eşini tehdit ettiği; "Evin önünde birinin başına bir şey gelecek. Bunu oğlum ya da babam yapacak" dediği ortaya çıkmıştı.

DOSYALAR BİRLEŞECEK

Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi 'çocuk sıfatıyla' E.Ö. için hazırlanan iddianameyi, kabul etti. Azmettiricilikten ağır müebbet hapsi istenen baba Orhan Özdemir'e de 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İki dosyanın birleştirilmesi beklenirken; yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

Katledilen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın ailesinden 17 yaşındaki katil için flaş talep - 3. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...