Kahramanmaraş ve Antakya depremlerini bilen Naci Görür, Mersin'e de dikkat çekmişti: Ecemiş fay zonu buraya kadar uzanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kahramanmaraş ve Antakya depremlerini bilen Naci Görür, Mersin'e de dikkat çekmişti: Ecemiş fay zonu buraya kadar uzanıyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye son iki ayını deprem kabusuyla geçirirken, şehirler peş peşe sallanmaya uzmanlar ise uyarmaya devam ediyor. Son olarak Mersin'de gerçekleşen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar büyük korku yaşadı. Daha önce Kahramanmaraş ve Antakya depremlerini bilen deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sadece bir kaç hafta önce Kayseri'de yaşanan depremlerin ardından Mersin'e dikkat çekmiş ve Kayseri'den geçen orta Anadolu'nun en uzun fayı olan Ecemiş fay zonunun Adana ve Mersin'e kadar indiğini belirtmişti.

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerle son yılların en büyük afetini yaşarken, 11 ili yıkıp geçen depremler geride vatandaşları diken üstünde oturtan artçıları bıraktı. Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz peş peşe sallanırken bir deprem haberi de Mersin'den geldi.

MERSİN 4,3'LE SALLANDI 

Mersin'in Erdemli ilçesi açıklarında saat 22:59'da gerçekleşen 4.3 büyüklüğündeki deprem, 16.4 km derinlikte gerçekleşirken çevre illerde de hissedildi.

Mersin'deki depremin ardından gözler uzmanların yorumlarına çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür daha önce TGRT Haber’de Kahramanmaraş depreminin ardından güneye doğru kayan Anadolu levhasının pek çok fay hattı üzerinde stres değişimi yaptığına işaret etmiş, bu nedenle irili ufaklı depremlerin görülebielceğini söylemişti.

Kahramanmaraş ve Antakya depremlerini bilen Naci Görür, Mersin'e de dikkat çekmişti: Ecemiş fay zonu buraya kadar uzanıyor

Sadece 3 hafta önce Kayseri'de yaşan peş peşe 2 depremin ardından, Orta Anadolu'daki en büyük fay hattına dikkat çeken deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür Mersin'i de uyarmıştı. 

Ecemiş fay hattının Kayseri'den geçip Mersin'e kadar ulaştığını belirten Görür, fay zonunun aktif ve tehlikeli olmadığını, büyük depremler üreten bir yapıda gözükmediğini söylemişti. 

ORTA ANADOLU'NUN EN BÜYÜK FAY HATTI

Görür, Ecemiş fayı için Orta Anadolu'nun en büyük fay hattı açıklamasında bulunurken, "Ecemiş fay zonu volkanların bulunduğu yerlerden geçmektedir. Zaten volkanların nedeni de bu fay zonudur. Niğde tarafına kadar iner ordan Adana ve Mersin tarafına kadar gitmektedir. Aslında bayağı büyük bir fay zonudur. Bu fay zonu Kuzey Anadolu Fay hattında birleşir. Kuzey Anadolu Fay hattından ayrılmıştır. Anadolu'nun parçalanması sonucu meydana gelmiş. Öyle çok aktif tehlikeli sık sık uzun zamandır büyük depremler üreten bir fay zonu gibi gözükmemektedir." demişti.

Öte yandan Mersin 3. derece deprem bölgesi olarak biliniyor.

Yine hem sabah hem akşam saatlerinde sallana Bolu'da birinci deprem bölgesinde yer alıyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...