Marmara'da müsilaj var mı? Bakan Kurum açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Marmara'da müsilaj var mı? Bakan Kurum açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Marmara’da yapmış olduğumuz bilimsel araştırmalar, çalışmalar neticesinde, Marmara Denizi’nin yüzeyinde de dibinde de şu an için müsilaj yoktur" dedi.

2021 yılının bahar aylarında Marmara Denizi yüzeyini kaplayan müsilaj nedeniyle bakanlık tarafından seferberlik ilan edilmiş, temizleme çalışmaları belediyeler ve üniversitelerin yardımı ile müsilajdan kurtulana dek sürmüştü. Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'nde tekrar müsilaj görüldüğüne dair iddiaların ortaya atılması sonrası Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Kurum, Marmara Denizi’nin yüzeyinde de dibinde de şu an için müsilaj olmadığını ancak uzun vadede müsilajla mücadele çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

"ŞU AN İÇİN MÜSİLAJ YOKTUR"

Son yapılan ölçümler sonucunda Marmara Denizi'nde müsilaja rastlanmadığını ifade eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yoğun bir şekilde denizlerimizde gördüğümüz ve özellikle yaz başında 10-25 metre derinlikte sıkışan müsilaj tabakaları 26 Ocak'ta yaptığımız ölçümlerde gözlenmedi. Yine son haberde bahsi geçen bir bölge vardı, 'Çanakkale’de müsilaj görüldü' denilmişti. Ne sahada ne de uydu görüntülerinde yüzeye vurmuş herhangi bir müsilaj tabakası yoktur" dedi.

"Marmara’da yapmış olduğumuz bilimsel araştırmalar, çalışmalar neticesinde, Marmara Denizi’nin yüzeyinde de dibinde de şu an için müsilaj yoktur" diyen Bakan Kurum, "Ancak bu olmayacağı anlamına da gelmemektedir. Kıs vadedeki çözümlerimizi ortaya koyduk ancak uzun vadede de adımlarımı atmak mecburiyetindeyiz. Bu çerçevede bu istişareleri yapıyor ve adımlarımızı atmaya gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...