Marmara'daki 5.1'lik deprem sonrası Yalova Armutlu'da okullar tatil edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Marmara'daki 5.1'lik deprem sonrası Yalova Armutlu'da okullar tatil edildi

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından Yalova'nın Armutlu ilçesinde öğleden sonra tüm okullar tatil edildi.

Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem büyük paniğe neden oldu. Saat 10.42'deki depremin Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığında meydana geldiği, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu açıklandı.

Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te de 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. 3 dakika arayla peş peşe meydana gelen depremler başta İstanbul, Yalova ve Balıkesir olmak üzere çevre illerde de hissedilirken, vatandaşlar sokaklara döküldü. Sarsıntılar nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi. 

YALOVA'NIN ARMUTLU İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki tüm okullar, deprem sonrası tatil edildi. Armutlu Kaymakamlığı, yaşanan deprem sonrasında ilçedeki tüm okulların öğleden sonra 1 günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.

Karar sonrası öğrenciler evlerine gönderildi.

"ŞU AN BİR SIKINTI GÖRMÜYORUM"

Depremin ardından gözler uzman isimlerden gelecek açıklamalara çevrilirken, Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Bursa'nın yerinin 'tehlikeli' olduğunu belirten Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka'nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu.

1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun."

https://twitter.com/nacigorur/status/1731592558944424282

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...