Millî Savunma Bakanlığı’ndan Eurofighter savaş uçağı açıklaması: Almanya'yı bekliyoruz!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Millî Savunma Bakanlığı’ndan Eurofighter savaş uçağı açıklaması: Almanya'yı bekliyoruz!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'nin F-16 savaş uçaklarının satışına dair onay çıkmasının ardından sıra Eurofighter savaş uçaklarına geldi. Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, "Talebimiz devam etmektedir. Bu konuda Almanya'nın olumlu yaklaşımı beklenmektedir." açıklamasında bulundu.

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin onayın TBMM'den geçmesi üzerine ABD, F-16 savaş uçakların satışına onay verdi. Avrupa’nın önde gelen dört ülkesi İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya tarafından geliştirilmiş ve üretilmiş bir savaş uçağı olan Eurofighter'ın satışı için müzakerelerde bulunan Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) gelen açıklamaya göre Türkiye, Almanya'nın olumlu bir adım atmasını bekliyor.

'ALMANYA'YI BEKLİYORUZ'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Millî Savunma Bakanlığı’ndan Eurofighter savaş uçağı açıklaması: Almanya'yı bekliyoruz!

Kaynaklar, Türkiye'nin Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebinin devam edip etmediğine dair soru üzerine, "Talebimiz devam etmektedir. Konsorsiyum ülkelerinden Almanya'nın bu konudaki olumlu yaklaşımı beklenmektedir. Görüşme ve çalışmalara devam edilmektedir" cevabını verdi.

EUROFIGHTER SAVAŞ UÇAĞI

Avrupa Birliği yapımı olan Eurofighter Typhoon, çift motorlu, kanart delta kanatlı, çok rollü savaş uçağı olarak tanımlanmaktadır. Tasarımı Fransız Dassault Rafale, İsveçli Saab Gripen ve Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapılmıştır. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerindendir.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...