Milli Savunma Bakanlığı'ndan F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakanlığı'ndan  F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD’den F-16 tedariki ve modernizasyonuna ilişkin 'Her zaman ifade ettiğimiz gibi ABD tarafından somut adımlarla olumlu sonuç bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada Türkiye'nin tahıl koridorunun devamından yana olduğunu ve girişimin devam etmesine yönelik çabaların sürdüğünü açıklandı. Bakanlık geçtiğimiz günlerde Şile sahilinde bulunan top mermilerinin uzun süredir orada olduğunu, bölgede herhangi bir tehdit bulunmadığını kaydedildi.

Fransa ve Yunanistan'ın görüşme yaptığı iddia edilen Dedeağaç'taki gelişmelerin yakından takip edildiğini bildiren kaynaklar, ABD'den de F-16'ların tedariki ve modernizasyonu konusunda somut adımlar beklediklerini ifade etti.

ŞİLE SAHİLİNDE BULUNAN TOP MERMİLERİ

Şile açıklarında tespit edilen top mermilerinin menşei ve nasıl sürüklendiğine yönelik soru üzerine, Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, mühimmatın çok uzun süredir orada olduğunun belirlendiğini ifade etti. İmha edilen mermilerin yeni sürüklenmiş bir mühimmat olmasının söz konusu olmadığını vurgulayan kaynaklar, bölgede tehdit oluşturan bir durumun bulunmadığını aktardı.

TAHIL KORİDORUNDA SON DURUM NEDİR?

Rusya tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’ndeki son duruma ilişkin soru üzerine kaynaklar, Türkiye’nin Tahıl Girişimi’nin dörtlü olarak eski haliyle devamından yana olduğunu bir kez daha vurguladı.

İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin yeterli personelle operasyonel olarak kalmasını sağlamaya yönelik kararlılıklarını yineleyen kaynaklar, girişimin devam etmesine yönelik çalışmaların ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli olarak devam ettiğini ifade etti.

ABD F-16 MESAJI: SOMUT ADIM BEKLİYORUZ

ABD’den F-16 tedariki ve modernizasyonuna ilişkin son duruma ilişkin de kaynaklar, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi ABD tarafından somut adımlarla olumlu sonuç bekliyoruz” cevabını verdi.

'2015'TEN BU YANA 38 BİN 285 TERÖRİST ETKİSİZ'

Terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edildiğini belirtilen açıklamada 'Kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 50 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bu kapsamda, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren 942’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 285’e ulaşmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de, şu ana kadar ele geçirilenlerin en büyüklerinden biri olma özelliği taşıyan bir mühimmat deposunda 15 bin 400 adet doçka uçaksavar mühimmatı ele geçirildiği duyurdu.

"HUDUTLARDA YAKALANAN 210 ŞAHISTAN 21'İ TERÖRİST' 

Hudutlarda ilave ve etkin tedbirler alındığını hatırlatan açıklamada  şu ifadeler kullanıldı:

Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 210 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 20’si FETÖ mensubu olmak üzere 21’i teröristtir. 3 bin 132 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. 2023 yılında ise hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 bin 468 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 236’sı FETÖ mensubu olmak üzere 347’si teröristtir. 131 bin 944 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Ayrıca, son bir haftada icra edilen operasyonlarda 139 kilogram uyuşturucu ve 1 adet silah ele geçirilmiştir. Yıl başından bu yana icra edilen operasyonlarda ise toplam 4 bin 631 kilogram uyuşturucu, bin 51 adet muhtelif uyuşturucu hap ve 24 adet muhtelif silah ele geçirilmiştir.”

'SON 1 HAFTADA 38 TERÖRİST ETKİSİZ'

Suriye’de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerin sağlanması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Albay Aktürk, “Operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarın sürdürülmesine yönelik gerekli tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir. Nitekim son bir haftada harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 2 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 38 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 1 Ocak’tan itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 83 olurken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 699’a ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...