Provokatif bildiri yayınlayan 'Müdafaa Hareketi' yöneticileri gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Provokatif bildiri yayınlayan 'Müdafaa Hareketi' yöneticileri gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Sosyal medya üzerinden ırkçı provokasyonlar yapan ve şiddet çağrısında bulunan 'Müdafaa Hareketi' yöneticileri Erdi Can Yıldız, Rauf Köse, Ömer Yetimoğlu ve Emre Cuşan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan gözaltına alındı.

Zafer Partisi Ardahan Milletvekili adayı Erdi Can Yıldız'ın öncülük ettiği ‘Müdafaa Hareketi’ isimli sosyal medya oluşumunun yayınladığı bildiriye yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

YÖNETİCİLER GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında 'Müdafaa Hareketi' yöneticileri Erdi Can Yıldız, Rauf Köse, Ömer Yetimoğlu ve Emre Cuşan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Kendisine Müdafaa Hareketi adı veren grup, ülkenin işgal altında olduğunu ve mevcut idarenin işgale kayıtsız kalması durumunda ekim ayından itibaren harekete geçeceklerini duyurmuştu.

Bildiri sonrası harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattığını açıklayarak şu ifadelere yer vemişti:

"13.09.2023 tarihinde, Müdafaa Hareketi isimli sosyal medya hesabından isimsiz ve imzasız olarak yapılan paylaşımla ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca Türk Ceza Kanunu'nun 217. Maddesi kapsamında 'Kanunlara uymamaya tahrik' suçundan soruşturma başlatılmıştır. Adı geçen sosyal medya adresinin kullanıcıları, organizatörleri ile tüm bileşenlerinin tespiti için ilgili kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir."

Yapılan provokatif paylaşım ise şu şekilde:

Provokatif bildiri yayınlayan 'Müdafaa Hareketi' yöneticileri gözaltına alındı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...