Sarıyer'de saldırıya uğrayan kiliseye Türk bayrağı asıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sarıyer'de saldırıya uğrayan kiliseye Türk bayrağı asıldı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne dün ayin sırasında iki kişi tarafıdnan silahlı saldırı düzenlenmiş, bir kişi yaşamını yitirmişti. Terör örgütü Daeş'in üstlendiği saldırıya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda tepki geldi. Dünkü kanlı saldırının ardından bugün kilisenin girişine Türk bayrağı asıldı. 

İstanbul, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi dün kanlı bir saldırının hedefi oldu. Pazar ayini sırasında maskeli iki kişi silahlarla kiliseye saldırdı. Saldırıda bir Türk vatandaşı yaşamını yitirdi. 

30 ayrı adrese yapılan baskınlarda 47 kişi gözaltına alınırken saldırganlar olayın üzerinden 24 saat geçmeden yakalandı. DAEŞ terör örgütünün üstlendiği saldırıya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda tepki geldi. 

Kanlı saldırının ardından bugün kilisenin girişine Türk bayrağı asıldı

NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgilere göre olay, Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde yaşandı. Pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan bir kişi öldü. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Yaralı şahıs, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...