Antalya'da teleferik faciası: 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı, 180 kişi kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Dün akşam Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde hareket halindeki teleferikte bulunan kabinlerden biri düştü. Korkunç olayda bir kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 10 kişi yaralandı. Havadaki kabinlerde mahsur kalan 180 kişi 23 saatin sonunda kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğun olan Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde korku dolu anlar yaşandı.

KABİN YERE DÜŞTÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Antalya'da teleferik faciası! Kabin düştü, ölü ve yaralılar var - 1. Resim

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, YARALILAR VAR

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) hayatını kaybettiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi. Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı.

HAVADAKİ KABİNLERDE MAHSUR KALDILAR

Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı. Kaza bölgesine gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada, tüm birimlerin kalan 2 yaralı ve kabinlerdeki vatandaşları kurtarmak için çaba sarf ettiğini söyledi. Antalya Valiliğinin olayın ardından kriz masasını hızla oluşturduğunu belirten Böcek, "İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya aradı, Bursa ve Aydın’dan gece görüşlü helikopterlerimiz geliyor. Turizm merkezindeki arkadaşlarımızla elbirliğiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Tahliyesi ipli sistemlerle ve gece görüşlü helikopterlerle gerçekleşiyor. Teleferiktekilerin tahliyesi hızla devam ediyor, inşallah onları da en yakın zamanda kurtarmaya çalışacağız" dedi.

Antalya'da teleferik kabin düştü: Ölü, yaralı ve mahsur kalanlar var - 2. Resim

155 KİŞİ KURTARILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Antalya’da teleferikte mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmalarında devam ettiğini açıkladı.

Yerlikaya son açıklamasında "Mahsur kalan 19 kabindeki 137 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. 5 kabinde 29 kişinin tahliyesine de devam edilmektedir." dedi.

Çalışmalar sonucu 155 kişi kurtarıldı, 13 kişi içinse ekiplerin mücadelesi devam ediyor.

"OPERASYONU HAVA KARARMADAN TAMAMLAYACAĞIZ"

AFAD Başkanı Okay Memiş ise "Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma ekibiyle müdahale devam ediyor. Tahliyeleri özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 4 helikopteriyle sürdürüyoruz. Aynı zamanda karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimiz kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeleri gerçekleştiriyor. Diğer tarafta Jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin helikopterleri de var. Ancak rüzgardan kaynaklı uçuşlarda sorun yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. Hava kararmadan operasyonu tamamlamayı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Antalya'da teleferik faciası! Kabin düştü, ölü ve yaralılar var - 2. Resim

MSB ASKERİ UÇAK GÖREVLENDİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçak görevlendirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerin ve ihtiyaç duyulan malzemelerin Erzurum'dan Antalya'ya ulaştırılabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir C-130 tipi uçak görevlendirildi" ifadesine yer verildi.

Antalya'da teleferik faciası! Kabin düştü, ölü ve yaralılar var - 3. Resim

MUHİTTİN BÖCEK TGRT HABER'E KONUŞTU

TGRT Haber'e açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "100'ün üzerinde vatandaşımız hızlı bir şekilde kurtarılmaya çalışılıyor. Bu teleferik işletmesi bizden önceki dönemde, 2017 yılında hizmete açılmış. Her yıl rutin çalışma yapılır. Aynı şirket devam ediyor. Yıl başı itibarıyla ağır bakımları yapıldı" şeklinde konuştu.

Antalya'da teleferik faciası! Kabin düştü, ölü ve yaralılar var - 3. Resim

BAKAN KOCA: 6 AMBULANS VE 24 KİŞİLİK EKİP ALANDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik kabininin düşmesi sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştır. Kaza sebebiyle 6 ambulans ve 2 UMKE timiyle, toplam 24 kişilik sağlık ekibi görevlendirilmiştir.

Yaralılar ilk müdahalelerin ardından hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır, sağlık durumları ciddiyet arz etmemekte. Olay sebebiyle diğer 29 teleferik kabininde mahsur kalan 184 kişiden 30'u uzman ekiplerce kurtarıldı, çalışmalar devam ediyor. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kurtarılan ve kurtarılmayı bekleyen kazazedelere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Antalya'da teleferik faciası! Kabin düştü, ölü ve yaralılar var - 4. Resim

"CUMHURBAŞKANIMIZ TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabininin parçalanması sonucunda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kaza sonrası mahsur kalan 184 vatandaşımızın tahliyesi için İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışma yürütmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu elim hadiseyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve Valiliğimizden anlık bilgi almaktadır. Olayla ilgili gerekli soruşturmalar başlatılacak, kaza tüm yönleriyle araştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiğini belirten Altun, gelişmeleri resmi kanallardan takip etmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Antalya Konyaaltı'nda teleferik faciasında yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, “Antalya Konyaaltı'nda teleferik faciasında yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcılarımız Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte 10 milletvekilimizden oluşan heyetimiz bölgeye hareket ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve yetkililerle temas halindeyiz, kazayı detaylarıyla araştıracağız. Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra kamuoyunu detaylı biçimde bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah 13 Nisan 2024 16:47

Özgür 10 milletvekilli gönderiyormuş. Defolun gidin !!! onların orada yardımlara engel olmaktan başka ne işi olacak..

Sonraki Haber Yükleniyor...