Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Teleferikte mahsur kalanlar dehşeti anlattı: Elektrikler kesildi, takla atmaya başladık, işkence gibiydi

Antalya'daki teleferik faciasında kurtarma çalışmaları devam ederken teleferikte mahsur kalan vatandaşlar dehşet anlarını anlattı. Ailesiyle birlikte İstanbul'dan tatil için Antalya'ya giden Hatice Polat, birden elektriklerin kesildiğini ve takla atmaya başladıklarını söyleyerek, "Sonra ne olduğunu hatırlayamadım. Burada 7 saat kalmak işkence gibiydi. Çok korktuk, çocuklar bilinç kaybına uğradılar" dedi.

Kaydet
a- | +A

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde devrilen teleferik direğine, hareket halindeki kabinlerden biri çarptı. Parçalanan kabinde bir kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 7 kişi olay anında, 3 kişi de tahliye sırasında yaralandı. Hattın durması üzerine ise yüzlerce kişi havada mahsur kaldı. Faciadan tam 23 saat sonra ise mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR

Kabinlerde mahsur kalan kazazedeler ise yaşadıklarını anlattı. O kazazedelerden biri de İstanbul'dan tatil için Antalya'ya giden Hatice Polat ve ailesi idi. Helikopterle kurtarılan Polat, yeri öperek şükretti ve yakınlarına sarıldı.

Teleferikte mahsur kalanlar dehşeti anlattı: Elektrikler kesildi, takla atmaya başladık, işkence gibiydi - 1. Resim
Başlık ResmiTeleferikte mahsur kalanlar dehşeti anlattı: Elektrikler kesildi, takla atmaya başladık, işkence gibiydi - 1. Resim

Birden elektriklerin kesildiğini ve takla atmaya başladıklarını anlatan Polat, "Dört beş takla attık sonra ne olduğunu hatırlayamadım. Geceyi çok kötü geçirdik, çok korktuk, çocuklar vardı yanımızda, çocuklar bilinç kaybına uğradılar. Zaten sabah fazla kahvaltı yapmamıştık. Yemek, su, başka ihtiyaçlar konusunda zor anlar geçirdik" diye konuştu.

Teleferikte mahsur kalanlar dehşeti anlattı: Elektrikler kesildi, takla atmaya başladık, işkence gibiydi - 2. Resim
Başlık ResmiTeleferikte mahsur kalanlar dehşeti anlattı: Elektrikler kesildi, takla atmaya başladık, işkence gibiydi - 2. Resim

'İŞKENCE GİBİYDİ'

Yere inebileceklerini düşünemediğini belirten Polat, "Çok şükür yere indim, Allah kimsenin başına vermesin. Burada 7 saat kalmak işkence gibiydi. Her saniye sallanıyor, sürekli aynı korkuyu yaşıyorsun, çok zor, anlatılmaz bir şeydi. Çok travma yaşadık, bu travmadan nasıl kurtulabileceğimizi bilmiyorum" diye konuştu.

Kazazede Turgay Büyükşahin de yetkililerin ve görevlilerin kendilerine çok yardımcı olduğunu kaydederek, "Sağ olsunlar fazlasıyla ilgilendiler, yardımcı oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah devlete zeval vermesin" dedi.

BAKMADAN GEÇME
Antalya
HABER

Antalya'da 23 saatlik teleferik operasyonu! 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı, 174 kişi kurtarıldı

Teleferik kazasında hayatını kaybeden avukatın, tatil için Antalya
HABER

Teleferik kazasında hayatını kaybeden avukatın, tatil için Antalya'ya geldiği ortaya çıktı

Antalya
HABER

Antalya'da teleferik faciası: Manzarayı izlerken kaza anını böyle kaydetti!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.