Şubat ayı enflasyonu ne olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şubat ayı enflasyonu ne olacak?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şubat ayı enflasyon tahmini sorgulanmaya başlandı. Reuters'ın 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) şubat ayı beklenti anketi sonuçları, şubat ayı enflasyon tahmini ne kadar, şubat ayı enflasyon beklentisi kaç sorularına cevap verdi. İşte ayrıntılar.

Enflasyon rakamları 2024 şubat için gözler TÜİK verilerine çevrildi. Tüketici Fiyat Endeksi şubatta aylık bazda kaç olacak? Reuters'ın 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) şubat ayı beklenti anketi sonuçları belli oldu. Peki, Şubat ayı enflasyon tahmini ne kadar? TCMB şubat ayı enflasyon tahmini ne?

Şubat ayı enflasyonu ne olacak? - 1. Resim

ŞUBAT AYI ENFLASYONU NE OLACAK?

Şubat ayı enflasyon rakamları 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da belli olacak. Enflasyon ocakta aylık bazda yüzde 6,7 artarken yıllık bazda yüzde 64,86 olmuştu. Reuters anketine göre Şubat'ta yıllık enflasyon tahminleri Yüzde 65.1 ila yüzde 67.4 arasında gerçekleşti. Reuters anketinde aylık tahminler ise yüzde 3.3 ila yüzde 4.1 aralığında şekillendi.

Reuters'ın 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) şubat ayı beklenti anketi sonuçlarında yılsonu tahmin aralığı ise yüzde 35 ve yüzde 45 aralığında seyrediyor.

Şubat ayı enflasyonu ne olacak? - 2. Resim

TCMB ŞUBAT AYI ENFLASYON TAHMİNİ NE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi de paylaşıldı. Buna göre; Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yıl sonu artış beklentisi yüzde 42,96 oldu. Buna göre, geçen ay yüzde 3,51 olan şubat ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,80'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi de yüzde 42,04'ten yüzde 42,96'ya yükseldi.

Şubat ayı enflasyonu ne olacak? - 3. Resim

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...