Ali Şansalan şansını iyi kullandı

A -
A +

Ali Şansalan, FIFA kokardı alamayacağını anladıktan sonra moral ve motivasyon olarak iyi görüntü vermiyordu. Ama son dönemde yönettiği maçlarda, gerek Beşiktaş gerekse de Trabzonspor’la problem yaşamamış bir hakemdi. Yapay zekâ da bunu hissetmiş olacak ki (!) Şansalan’ı bu maça atadı.

 

Hem Valerien Ismael, hem de Abdullah Avcı takımlarını maça hazırlarken, faulsüz oynamayı ön planda tutunca sahadaki hakemin de işi kolaylaşmış oldu.

 

Şansalan da dün akşamki maça iyi hazırlanmış. Futbolcularla olan diyaloğunu zaman zaman uzatsa da müsabakada hâkimiyetini kaybetmedi.

Hamsik sarı görmeliydi

İlk yarıdaki en önemli hatası, Marek Hamsik’in Salih Uçan’ın ayağına bastığı sarı kartlık harekete faul bile vermemesiydi. 

 

Atılan 4 golün de tartışmalı bir pozisyonu olmayışı, bir başka deyişle temiz oluşu hakemi maçın gündeminden düşürdü.
Hakemin, gösterdiği bütün sarı kartlar doğru idi.

 

Bir maç bol gollü geçip, izleyenlere de keyif verdiyse, bunda mutlaka hakemin önemli katkısı vardır.

 

Ali Şansalan da dün akşamki yönetimiyle, futbola pozitif katkıda bulunarak derbi sınavını yüzünü akıyla tamamladı.

 

Son dakikalarda VAR’ın müdahalesiyle Yusuf Yazıcı’ya gösterilen kırmızı kart ağır oldu. Görüntü olarak hareket kırmızı hissiyatı verse de acımasızlık ve şiddet içermiyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.