Hakemler TFF’ye nefes aldırdı!

Sesli Dinle
A -
A +

Volkan Bayarslan’ın adı açıklandığında, bazı kesimler özellikle sosyal medyada fırtına koparmaya çalıştılar. Yıllar önce Trabzon’da 6. hakem olarak görev yaptığı bir maçta darp edilmesini hatırlattılar.

 

Birazcık araştırmacı olsalar, beş ay önce 16 Nisan’da oynanan Trabzon’daki Trabzonspor - Beşiktaş maçının, Volkan Bayarslan tarafından başarıyla yönetildiğini görebilirlerdi aslında.

 

Bayarslan’ın hakemlik karakteristiği, oyunu sürekli kontrol altında tutmaya dayanıyor. Dün de öyle oldu. Bazıları hatalı olsa da, anında düdükleri, kararlı duruşu ve yerinde ikazlarıyla maçı elinde tutmayı bildi.

Avantajı oynattı 

Onuachu’nun golünde Volkan Bayarslan’ın avantajı oynatması, yardımcı hakem Deniz Caner Özaral’ın pozisyonu dikkatli takip ederek bayrak kaldırmaması, hakem ekibinin futbola pozitif katkısının somut göstergesiydi.

 

Bakasetas’ın attığı gol ise, Mert Günok’un hediyesi gibiydi.
56. dakikada Eren Elmalı’nın Rashica’ya yapmış olduğu hareket için önce avantaj oynatıp, sonra faul ve sarı kartla değerlendirilmesi doğru idi. 

Colley faul yapmıştı

57. dakikada Beşiktaş’ın attığı gol öncesinde, Colley’in rakibini boğazından tutmasının değerlendirilerek, golün iptal edilmesi kararı da doğruydu.
79. dakikada barajdaki Enis Destan’ın kafasına gelen top sonrasında oyunun hemen durdurulmaması önemli bir hataydı. Oyunun devamında gol olmaması hakemin şansıydı.

 

Bu hafta oynanan dört büyüklerin maçlarında hakemlerin önemli hata yapmamaları, TFF ve MHK’ye derin nefes aldırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.