Karaoğlan tedirgindi!

Sesli Dinle
A -
A +

Geçen sezon Gaziantep FK-Beşiktaş maçında yaşadığı kırmızı kart sendromundan sonra, kısa sürede toparlanıp sezonu iyi bir performansla kapatan Atilla Karaoğlan’ı, algoritma sezonun ilk derbisine atadı.

Net bir penaltı

20. dakikada Trabzonspor ceza sahası içerisinde Trezeguet ile Boey arasındaki itişmede Mısırlı oyuncu elini rakibinden kurtarmaya çalışırken dirseği ile rakibinin çenesine vuruyor. Buna “şiddetli hareket” diyemeyiz. Belki dirseğin hareketi bilerek de olmayabilir. Ama pozisyon penaltı idi. VAR da müdahale edebilirdi. Ama Karaoğlan, Alper Ulusoy’a “dirsek hareketini ben gördüm, penaltı içinde yeterli değildi” dediyse VAR devre dışı kalmış olabilir.

 

Neyse ki; bir dakika sonra Bakasetas önemli bir hata yaptı, G.Saray gol attı, yoksa hakem için maç çok zorlaşacaktı. Topu kaptırdığı pozisyonda, Bakasetas’ın ayağının parmak ucuna basılıyor, ancak basma hareketinden önce top rakibe geçiyor.  MHK eğitimcisi Hugh Dallas “bu tür basit basmalarda oyunu durdurmayın” diyor. Bu nedenle gol öncesinde bir faul var diyemeyiz.

 

60. dakikada Mertens - Denswill mücadelesinde G.Saray penaltı bekledi, ancak hakemin devam kararı doğru idi.

 

66. dakikada G.Saray ofsayt pozisyonundaki Torreira ile gol kazandı, ancak doğru bir kararla gol iptal edildi. 

Kulübeye taviz yok

Okan Buruk ilk yarıda gördüğü sarı kart sonrasında, maç sonuna kadar hep kontrollü davrandı. Hakemler MHK’nin bu konudaki talimatını tavizsiz uygularlarsa kulübelerdeki sıkıntılı davranışlar engellenecek gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.