Maç Riva’dan yönetildi!

A -
A +

Endonezya’daki U17 Dünya Şampiyonası sebebiyle ligde en son düdüğünü 49 gün önce çalan Atilla Karaoğlan, bu müsabaka öncesinde tek adaydı.

Penaltı doğru, kırmızı olmaz

21.dakikada Samet’in Cenk Tosun’a yaptığı müdahaleyi, pozisyona biraz uzak kalsa da doğru değerlendiren hakem, penaltı noktasını gösterdi.
Samet penaltıyı top için mücadele ederken yaptığı için, verilen sarı kart da doğru idi. 

 

Gerilen atmosferde çıkan sarı kartlar da itirazlardan çıktı.

 

İsmail Kartal, itirazdan sarı kart gördü ancak, kart sonrası itirazları, kesinlikle ikinci sarı kartı gerektiriyordu. Hakem ve 4. hakem, İsmail Kartal’a kırmızı göstermeye cesaret edemediler. 

Üç VAR müdahalesi maçı kurtardı

1) 59. dakikada Beşiktaş ceza alanında Szymanski, Bailly’nin müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyonu çok yakından izleyip net görmesine rağmen, Atilla Karaoğlan penaltıyı vermedi.

 

VAR odasındaki Özgür Yankaya imdada yetişti, doğru bulundu.

 

2) 75. dakikada Szymanski’nin, Tayfur’un müdahalesi ile yerde kaldığı pozisyonu Karaoğlan bariz gol şansı olarak değerlendirip kırmızı kart gösterdi. Kırmızı yanlıştı. Çünkü Bailly pozisyonu kapatabilecek mesafede idi. Ancak bu yoruma açık bir pozisyon olduğu için VAR müdahalesinin doğru olup olmadığı da tartışılacak bir konu. FIFA ve UEFA standartlarında VAR’ın karışmayacağı bir pozisyondu.

 

3) 88. dakikada Bailly’nin elle müdahalesi net penaltıydı, ancak Karaoğlan yine vermedi. VAR yine düzeltti. 

 

Hakemlerimizin tamamı özgüvenlerini kaybetmiş. Cesaretli karar vermekten kaçınıyorlar. Dün akşam Atilla Karaoğlan bunu net bir şekilde bir daha bir defa daha gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.