Böyle olmaz, böyle gitmez!..

Sesli Dinle
A -
A +
Cumartesiyi pazara bağlayan gece benzine büyük zam geldi. Tam 6 lira. Büyük para... Hazirandan bu yana benzine yüzde 60 zam geldi. 26 liradan 36 liraya çıkması herkesin belini büküyor. 
 
Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak.
 
Öte yandan doğalgaz ÖTV’sine de yüzde 224 zam geldi. Bunun da faturalara bir yansıması olacak. Bu kış zor geçecek. Uluslararası Atom Enerjisi Başkanı da aynısını söyledi. 
 
Tamam seçim bitti ama bu kadar ağır fatura çıkacağını kimse düşünmüyordu. Mutlaka EYT, 3600 ek göstergenin bir faturası olacaktı. Ancak bu kadar yüklü olacağı hesaba katılmadı.
 
Dün bana gelen bütün mesajlar zamlar ve emeklilerin durumu üzerineydi. Başka sorulan hiçbir şey yok. 
 
Hükûmetin bu zamlarla ilgili mutlaka bir izahta bulunması lazım. Şeffaflık lazım. Hazine ve Maliye  Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni ekonomi programını mutlaka izah etmesi lazım. 
 
Herkes burnundan soluyor. Özellikle emekliler kendilerinin unutulduğunu düşünüyor. Çok az zam aldılar. Bir de hayat pahalılığı kötü vurdu. 
 
Gerçekten ve iyi niyetle söylüyorum, böyle olmaz, böyle gitmez. Mutlaka bir çare bulunmalı. Durum iyiye gitmiyor. Bunun yerel seçimle de ilgisi yok. 
 
Biz her zaman halkın sesine kulak veriyoruz. Başka sese değil. En kötü şey belirsizliktir. Millet önünü göremiyor. Esnaf ürüne fiyat veremiyor. Kimse ne yapacağını bilemiyor. Çaresizlik hissi çok kötü. 
 
Şimdi hepimiz her gece oturup Resmî Gazete'de neye zam gelecek diye bekliyoruz. Kalbimiz küt küt artıyor!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.