Sakarya'da banttan indi İspanya'da tanıtıldı

A -
A +

 Dünyada ilk defa Adapazarı fabrikasında üretime başlayıp Türkiye yollarına çıkacak olan Yeni Toyota Corolla'nın tanıtımı İspanya Mallorca'da gerçekleştirilirken merakla beklenen fiyatlar da burada açıklandı. Benzinli seçeneği 45 bin 400 liradan başlayan Corolla'nın dizel versiyonunun en ucuzu ise, 59 binden başlıyor. Corolla'nın 150'den fazla ülkede her 25 saniyede bir satılan araç olduğuna dikkat çeken Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, önümüzdeki yıl Türkiye'de de 25 bin adedi Yeni Corolla olmak üzere 50 bin adetlik satış hedeflediklerini söyledi.  Yeni Corolla, inci beyazı, avangart bronz, okyanus mavi ve açık siyah olmak üzere 4 yeni renk ile birlikte 9 renk seçeneğine sahip olacak. Dingil mesafesinin 100 mm artırılarak 2700 mm'ye çıkarıldığı Yeni Corolla'da, arka koltuk diz mesafesi de 92 mm artırılarak 706 mm ile sınıfının lideri oldu. Yeni Corolla'nın 6 ileri manuel şanzımanlı 1.33 lt benzinli versiyonu 100 km'de 5.6 litre yakıt tüketiyor. 132 HP'lik 1.6 benzinli motorda ise CVT otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. Yeni Corolla'nın manuel ya da multimode şanzıman seçeneği ile sunulan 1.4 D-4D dizel versiyonu ise 100 km'de 4.1litrelik yakıt tüketimi sunuyor.
SİPARİŞLER SATIŞA ÇIKMADAN GELDİ
Ali Haydar Bozkurt, Toyota'nın yeni tasarım anlayışıyla üretilen Corolla'nın artık gençlere de hitap eden bir model olduğuna dikkat çekti. Bozkurt, Yeni Corolla satışa çıkmadan bayilerden çok sayıda sipariş aldığını dile getirdi.

 



 
305 km son sürate ulaşıyor, 100 km'de 9.8 litre tüketiyor
Spor otomobilin gücü ve beş kapılı geniş bir coupe'nin birleşiminden ortaya çıkan Audi RS7 Sportback, Türkiye pazarına sunuldu. 560 HP 4 bin cc'lik biturbo V8 benzinli motora sahip olan araç, 0'dan 100 kilometre hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. Standart versiyonda 250 km'lik son sürate sahip olan araç, full pakette satın alındığında kadranda 305 km'yi gösterebiliyor. RS7 dudak uçuklatan teknik özelliklerine rağmen, 100 kilometrede ortalama 9.8 litre yakıt tüketiyor. Araçta sayısız verimlilik teknolojisi bulunuyor. Audi, Cylinder on Demand (COD) sistemi, özellikle verimliliği daha da artırıyor. Düşük ile orta düzey yük ve motor hızında, silindirlerin iki, üç, beş ve sekizincisini devre dışı kalıyor. Sürücü gaz pedalına güçlü bir şekilde basana kadar motor, bu modda dört silindirli olarak çalışıyor. COD teknolojisi, tüketim düzeyini yaklaşık yüzde 10 kadar azaltıyor.

 
Santa Fe 158 bin TL'ye geldi
Hyundai'nin popüler SUV modeli Santa Fe'nin merakla beklenen üçüncü nesli Türkiye'de satışa sunuldu. Yeni Santa Fe, sadece Türkiye için geliştirilen 184 HP gücündeki 2.0 litre dizel motoru, akıllı 4x4 çekiş sistemi, geniş güvenlik ekipmanları ve 7 kişilik oturma kapasitesiyle 158 bin 250 TL'lik fiyatıyla yollara çıktı. Dizel motor, gücünü 6 kademeli otomatik şanzıman ve 2 ya da 4 tekerden akıllı çekiş sistemi ile yola aktarıyor. 100 km'ye 10.9 saniyede çıkabilen Yeni Santa Fe'nin ortalama yakıt tüketimiyse 100 km'de 5.6 litre.

2. el otoya döviz zammı
Sahibinden.com'un ilanlarından yola çıkılarak oluşturulan verilere göre, ikinci el otomobil fiyatları yükseldi. Mayıs ve haziran aylarında dövizin de yukarı yönlü hareketlenmesiyle sıfır otomobillerde gözlenen fiyat değişikliği ikinci el otomobillerin de fiyatlarını etkiledi. Mayıs ayında ikinci el otomobil ortalama fiyatı 21 bin 250 TL iken haziranda yüzde 1 artışla 21 bin 500 TL'ye yükseldi.

Juke'a yeni dizel motor
Nissan, Juke modelinin yeni dizel motor versiyonunu ürün gamına ekledi. Yeni motorda stop/start teknolojisi standart olarak sunulurken tork değeri 20 Nm artarak 260 Nm'ye ulaştı. Yeni dizel, bir önceki nesil motora göre yüzde 10 ile 15 arasında daha düşük tüketim sağlıyor. Ayrıca Nissan, Micra, Juke ve Qashqai modellerinde 15 bin TL için 15 ay boyunca yüzde 0.59 faiz sunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.