Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

A -
A +

İsrail'in Türkiye'deki Hamas mensuplarına suikast planladığı geçen haftanın en çok konuşulan konularından biriydi. Erdoğan "Bedelini ağır öderler" diyerek siyonist yönetimi açık dille ikaz etti. Kimi medya organları haberi yayınlarken Wall Street Journal gazetesine atıf yaptı. Oysa 15 Ekim tarihli Yılmaz Bilgen imzalı manşet haberimizde Mossad'ın 600 kişilik suikast listesi hazırladığını dünyaya ilk biz duyurduk.

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

WSJ'den tam 48 gün önce. Sadece bu mu? Gazze meselesini rutin gelişmelerin dışına çıkıp bam teline basarak anlattık. Mesela Kıbrıs'taki siyonist işgali onlardan biriydi. İkazımız ses getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk yönetimi kanuni tedbir için kolları sıvadı.

 

     ***

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanlarına 45 bin lira İstanbul tazminatı verilmesini öngören kanun teklifi haftaya damga vuran gelişmelerden biriydi.

 

Yücel Kayaoğlu imzalı manşet haberimizde duyurduğumuz teklif, büyük yankı uyandırdı. "Diğer kamu çalışanlarına haksızlık olacağı" yönünde eleştiriler yükselince AK Parti maddeyi paketten çıkardı. Bu tartışma, "memura büyükşehir tazminatı"nı yeniden gündeme getirdi. Ki o düzenlemeyi de nisan ayında ilk defa biz duyurduk. Tıpkı 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklileri de kapsayacağını duyurduğumuz gibi...

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

Türkiye, 14 Mayıs'ta seçim yapılacağını, gençlere vergisiz telefonu, kısmi af ve denetim serbestlik kapsamının genişletileceğini, deprem bölgesindeki fahiş fiyatlara cezanın artırılacağını ilk Yücel Kayaoğlu'nun haberinden öğrendi.

 

Çalışanların haklarıyla ilgili güncel bütün gelişmeleri İsa Karakaş köşesinde tafsilatıyla aktardı. Yazarımız, bilhassa EYT meselesinde vatandaşın başvurduğu ilk kaynak oldu.

 

     ***

 

Otomotiv piyasasında fırsatçılık almış başını gidiyordu. İkinci eller, sıfırdan daha yüksek fiyatla satılıyordu. Kaan Zenginli'nin yazdığı manşet haberimizde kimi galericilerin, sıfır otomobillerin fiyatının yükselmesi için sitelerin otoparklarında zulaladığını fotoğraflarıyla birlikte ifşa ettik. Bayilerdeki bütün dalavereleri, galerilerdeki kilometre oyunlarını bir bir yazdık. Akabinde operasyonlar peş peşe geldi. Fırsatçıların ensesinde olduk, bataklığın kurutulması gerektiğine işaret ettik. Ve Ticaret Bakanlığı, sıfırından yüksek fiyata ikinci el araç satışını yasakladı. Piyasadaki ateş alındı. Düzenleme öyle işe yaradı ki Bakanlık uygulamayı önceki gün 6 ay daha uzattı.

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

Turizmde "Airbnb" uygulaması yüzünden paranın uluslararası şirketlere gittiğini, devletin vergi gelirinden olduğunu gündeme biz taşıdık. 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek "günlük kiralık ev" düzenlemesinin yapılmasına öncülük ettik.

 

Vergide fenomen kacağına, TikTok'un kara para aklama platformuna dönmesine ilk biz işaret ettik. Meclis çalışma başlattı. Güdük kalan DASK'ta teminatlar haberimiz sayesinde artırıldı. Kimi Togg sahiplerinin fırsatçılığına tedbir, bizim haberimizin ardından getirildi.

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

     ***

 

Karadeniz'de koca koca gemiler karaya vurmaya, kâğıt gibi ikiye ayrılmaya başladı. Peki sebep neydi? Bu sorunun cevabını aradık. Denizcilere mikrofon uzattık. Ömrünü doldurmuş gemilerin denizlerde seyrüsefer yaptığını öğrendik. Meseleyi 29 Kasım'da manşet yaptık. Ulaştırma Bakanlığı 30 yaş üzeri bütün gemilerin denetim periyotları dikkate alınmadan denetleneceğini, uygunsuz görülenlerin limanlara sokulmayacağını bildiren bir genelge yayınladı.

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

     ***

 

Eğitim denilince artık akıllara Türkiye gazetesi geliyor. Mahmut Özay fenomen öğretmenleri, öğretmen seçme borsası, kariyer sınavından ücret alınması gibi eğitimcilerin konuştuğu birçok başlığı kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sundu. Hepsinde de Millî Eğitim Bakanlığı genelge yayınlayıp uyarıda bulundu. Bu sene geçişlerin yasak edildiği 'açık lise'nin velilerin umduğu cihetten açığa kavuşmasında büyük katkımız oldu.

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

     ***

 

Başında "Türk" ibaresi bulunan ama Türklükle alakası bulunmayan, temel vazifesi terör örgütlerine aparatlık yapmak olan Tabipler Birliği'ne geçen hafta kayyım atandı. İşaret fişeğini ilk biz ateşledik. TTB'nin kapatılması çağrılarını manşetimize taşırken birliğin Adalet ve Sağlık Bakanlıklarının denetimine tabi olduğuna işaret ettik. Manşetimiz ihbar niteliği taşıdı. Yetkililer kayyıma giden süreci başlatmak için düğmeye bastı.

 

Gazetecilikte 'Türkiye' farkı

 

     ***

 

Marketlerdeki fahiş fiyat artışları, sokak köpekleri, kuryeler, sarı sitelerdeki manipülasyonlar, kira tartışmaları... Daha neler neler...

 

Kırmadan dökmeden, yapıcı bir dille sorunlara temas ettik, ediyoruz. Kimilerinin "kâğıt gazetecilik bitiyor" dediği ortamda gazetecilik dersi verdik, veriyoruz.

 

Özel haber çıkarma peşindeki televizyon muhabirlerinin sabahları, gazetemizi okurlarımızdan daha önce okumak için yarıştığını duyuyoruz.

 

Etkimizin farkındayız, gücümüzü biliyoruz. Çünkü Türkiye'yi okuyan, Türkiye'yi görür...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.