Dünyanın en büyük katili: Kurşunlu benzinin kâşifi Thomas Midgley Jr.

Sesli Dinle
A -
A +

Midgley, kurşunlu benzinin mahzurlarının farkındadır. İyi kazanır, maktul yakınlarını parayla sustururlar. Ölenler bir yana kemik erimeleri ve zihnî sıkıntılar başlar. Şu an atmosferimizdeki kurşun miktarı 1922’den 625 misli fazla.  

 

Buzdolapları ve spreylerde kullanılan ‘freon’ ise ozon tabakasını deler, büyük gaile açar yaşlı dünyamızın başına. Bakın bunu bilmiyor olabilir, kasıt var diyemeyiz bu hususta.   

 

 

 

Eski savaşlar bu kadar yıkıcı değildir, iki komutan askeriyle meydana çıkar. Biri diğerini yener, mağlup olan kaçar.

 

Siviller köyde, kasabada, şehirdedir, olup biteni elden duyar.

 

Ya da güçlü bir lider gelir kaleyi kuşatır, surları aşar, bayrağını asar.

 

Kazanan melik, hâkim, hakan, kral artık her neyse halka dokunmaz.

 

Ziraatın, ticaretin, sanatın devamı için ihtiyacı vardır onlara. Birileri çalışsın ki nemalana. Kimden vergi alacak yoksa?

 

İstisnaları var elbet, Cengiz Han’ın beklemeye tahammülü yoktur mesela. Nefes alan ne varsa öldürür, yağmalar, götüremediğini yakar, kül kokan bir harabe bırakır ardında.

 

Haçlı seferleri ona keza. Düzen kurmaya değil, yıkmaya gelmişlerdir, acımasız ve tahripkârdırlar. Kudüs’te Müslümanların kanı nereye varır biliyor musunuz? Atların karnına.

 

Korkunç İvan, Kazan’da halkı kırar. Camileri söküp götürür Moskova’da kilise yapar.

 

Özi’de de bunu yaşarız. Ruslar tek canlı bırakmaz. I. Abdülhamid Han fücceten ölür duyduğu zaman.

 

Derken sisli bir cuma vakti Sinop’u basar, hem donanmamızı hem şehrimizi yakarlar. Hâlbuki ilan edilmiş bir savaş yoktur ortada.

 

Kafkasyalıların neler çektiğini malum. Çarların kan dökme gibi bir huyları var... Bolşevikler onları da aratırlar!

 

Dünyanın en büyük katili: Kurşunlu benzinin kâşifi Thomas Midgley Jr.

 

KIZIL KIRGIN

 

Marksist ideolojinin temelinde sınıf kavgası yatar, kan, kin ve intikam. Gelgelelim öfkelerini burjuvadan değil Türklerden çıkarır, milyonlarca kardeşimizi kırarlar (Martin Malia). Parti içi mücadeleler de sert geçer, birbirlerini sosyal faşist, revizyonist, oportünist olmakla suçlarlar. Ayağa takılanlar ya casusluktan yatar, ya kliniğe kapatılırlar.  

 

Stalin “Bir kişinin ölümü trajedidir” der, “ama bir milyon kişinin ölümü istatistikçilerin ilgi sahasında!”

 

Biteviye katliam, Lenin’in rekorunu kırar sonunda. Malenkov, Kruşçev, Brejnev iktidarları kanlıdır. Kazakların elinden mahsulü ve hayvanlarını alır, bırakırlar ayazda… Sadece o yıl iki milyon insan mevta.  

 

Hiroşima ve Nagazaki’ye birer bomba atılır, hâlbuki Orta Asya’daki nükleer denemeler 468 bomba çapında. Aral Gölü kurur, topraklar ağulanır, adı konmadık hastalıklar...

 

Kırım Tatarını, Ahıskalıyı, yuvasından koparıp hayvan vagonlarına tıkar, aç biilaç sürerler bozkıra.

 

Afganistan ve Çeçenistan rastgele bombalanır… Kadınmış çocukmuş kimin umurunda?

 

İçlerinde en ılımlı görüneni Gorbaçov’dur, o da Azatlık Meydanı’na tanklarla dalar (Kara Yanvar). Rus birlikleri ile Karabağ’ın işgalini sağlar. Susa Hocalı, Marağa’da yüzlerce yüz kızartıcı vaka… Gözler oyulmuş, bedenler yakılmış, bebekler parça parça... Biliyor musunuz bir de Nobel Barış Ödülü verdiler buna!

 

Mao’nun Çin’inde insanın değeri yoktur. Zaten nüfus fazla! Sıkıntı çıkaranın, sıkarlar kafasına.

 

Kamboçya’da Kızıl Kmerler rekora koşar, Pol Pot, 7.8 milyonluk ülkede “1 milyon 871 bin” cesede imza atar.

 

Kuzey Kore’nin karnesi malum, Vietnamlılar ise hem Marksist çetelerin hem de Amerikalı işgalcilerin saldırısına uğrar. Yankiler keyif için insan vurur köy yakar (MyLay).

 

Dünyanın en büyük katili: Kurşunlu benzinin kâşifi Thomas Midgley Jr.

 

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

 

Irkçıların suçu da az değil, Hitler, Mussolini, Salazar, Franco ve Hirohito acımasızdırlar.

 

Almanlar Namibya’da, Belçikalılar Kongo’da, Fransızlar Cezayir ve bütün Afrika’da, İtalyanlar Habeşistan ve Libya’da, Japonlar Çin’de, Kore’de, Mançurya’da, Hollandalılar Endonezya’da, Yunanlar Mora ve Anadolu’da katliam yapar.

 

İngiliz dikkatlidir bak, sömürür ama halkla kötü olmaz. Maşa kullanır ve hakem rolünü ona buna bırakmaz. Baktı işler ters gidiyor adamını azarlar, olmadı değiştirir, yenisini yollar.

 

Baba ve oğul Bush’lar Irak’a demokrasi götürür güya, milyonla Müslüman kırar, adları şeytana çıkar. İngiltere ise kırıp dökmeden Basra’ya çöker, direkt vanaların başına.  

 

İsrail’de iktidara gelen isimlerin alayı teröristtir. Bilerek isteyerek cinayet işler ve bundan hoşlanırlar. Filistinlileri katledip kuyulara doldurur (Deir Yasir) göz göre göre evlerini, bahçelerini yağmalar. 
Müslüman’a BM kamplarında bile rahat yoktur, Ariel Şaron, Sabra ve Şatila’da katliama göz yumar.

 

Gazze milyonlarca insanın sıkıştırıldığı bir cezaevidir, siyonistler halkı tanklarla vurur, çocuklarını da alır gelir, şölene (!) katılırlar.

 

Kendilerine öldürme hakkı verildiğini mi sanıyorlar ne? Almanlar bizi kırdı, öyleyse vuralım Araplara. Ne mantık ama?  

 

Suudlar, Esad ailesi ve İranlı liderler nasıl hesap verecekler bilmem, aman iktidarım sallanmasın da....

 

Kasım Süleymani denilen katil 6 milyonluk Halep’i bitirdi.

 

Karındeşen Jack de kim? Hepi topu altı vaka. 

 

Dünyanın en büyük katili: Kurşunlu benzinin kâşifi Thomas Midgley Jr.

 

HAVAMIZA KURŞUN SIKTI

 

Thomas Midgley Jr. aldığı patenterle tanınan bir ailenin çocuğudur.

 

Babası Thomas otomobil lastikleri üzerinde çalışır, dedesi James Emerson ise “dişli testereyi” yapar.

 

Midgley doğma büyüme Pennsylvania’lıdır. İyi okullarda okur, mühendis çıkar, General Motors’ta işe başlar. O günlerde benzinler hem pis kokar hem de vuruntu yapar. Midgley kokunun tellürden geldiğini tespit eder, izalesi mümkündür, halleder kolayca. Vuruntuda ise sıkıntı ateşleme sisteminde değil, homojen olmayan yakıt karışımındadır. Valflerin içinde sıkışan düşük oktanlı benzin erken yanar, düzensiz patlamalar motoru tahriş eder zamanla. Thomas antiknock katkı maddesi TEL (tetraetil lead-kurşun-) ile bunu ortadan kaldırır. Gelgelelim kurşun netameli bir maddedir, ne raporlarda, ne de reklamlarda bahis açılmaz. “Etil” adı verir, hedef saptırırlar.

 

Evet hadiseyi etanol katarak da aşabilirsiniz ama patentli üründür, pahalıya patlar.  Amerikan Kimya Derneği, Midgley’e “Nichols” Madalyası sunar (Aralık 1922). Resmen ihanet, kurşunun mahzurunu en iyi onlar bilir aslında.

 

KİMYACI PARAGÖZ OLURSA

 

Zikrolunan malzeme, DuPont tarafından üretilir, Standart oil (Mobil Exxon) pazarlar. Gelgelelim Ohio tesislerinde de zehirlenmeler yaşanır, iki eleman mevta.

 

Milyarlarca galon satmış, iyi kazanmışlardır, müştekileri parayla sustururlar. Bir sonra sekiz arkadaşlarını koyarlar mezara.  

 

DuPont Bayway Rafinerisinde de halüsinasyonlar, çıldıranlar... Beş tabut daha... Kurşunun menfi tesirleri Romalılardan beri bilinmektedir oysa.

 

30 Ekim 1924... Midgley, ‘etil’in güvenliğini göstermek için New Jersey’de basın toplantısına çıkar. Şişenin kapağını açar, avucuna döker, uzun uzun koklar.

 

İnsanlık suçu, affedilmeyecek hata!  

 

Kurşunlu benzin uzun yıllar yakılır, havamıza, suyumuza karışır.

 

Sadece ABD’den her yıl 7 milyon ton kurşun atmosfere salınır. 2000 yılına kadar devam ettiğine göre hesaplayın.

 

Şu an vücudumuzdaki kurşun, 1922 yılından 625 misli fazla.

 

Kurşun nörolojik bozukluklara da yol açar, zekâmızı azaltır, saldırganlığımızı artırır. Ayrıca iskeletimiz kırılganlaşır, bilhassa kadınlar erken yaşlanır.  

 

KÜLLİ KEŞFUN MUZIR!

 

Önceleri buzdolaplarında amonyak, klorometan (CH₃Cl), propan ve kükürt dioksit (SO₂) kullanılır ki bunlar zehirli, parlayıcı ve patlayıcıdırlar.

 

Yanmayan, kokmayan ve toksik olmayan bir soğutucu aranınca Midgley kloroflorokarbonla (CFC) çıkar ortaya. Kısaca “Freon” denir ve astıma iyi geldiği söylenir satır arasında. Hem soğutucularda kullanır hem de itici gaz olarak aerosollere basılır.

 

Midgley yine ayakta alkışlanır, 1937’de Perkin, 1941’de Priestley Madalyalarını alır. Akademi üyelikleri, araştırma enstitülerinden ilave maaşlar, bilimsel derneklerde onursal başkanlıklar...

 

Sonra felç geçirir, ayakları tutmaz. Yatmakta kalkmakta zorlanır, mühendis ya bir makara sistemi tasarlar.

 

Ancak bir gün iplere dolanır ve kurduğu tertibat darağacı olur ona (1944).

 

Midgley tabiat tarihçilerinin deyimi ile “tek kişilik çevre felaketidir.” Time dergisi, “En Kötü 50 Buluş” listesine hem kurşunlu benzini, hem de ‘freon’u katar.

 

Hadi ‘freon’un ozon delici tesirini bilmiyor olabilir ama ‘etil’ dümeninde kesin suçludur; bilerek, isteyerek yapar, mahzurlarını saklar...

 

Milyonlarca ceset milyarlarca vaka.

 

Üç kuruş para uğruna...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.