Malatya Kitap Fuarı'na hazır mısınız?!.

A -
A +
Kitap ve kitapla ilgili çok önemli bir etkinlik söz konusu olunca, baharın nihayet hissedilir şekilde yaşandığı bu pazar günü, okuyucuyu hayli bezdirmiş mevzularla yormamak gerekir... Kesintisiz bir şekilde, siyasi meselelerle ilgili sayısız haber ve yorum dinliyoruz ve herhalde artık gına geldi!.. Geliniz bugün, "En iyi dostumuz" olan kitap ve kitap dünyasına dair konuşalım...
Ülkemizde kitap okuma seviyesi, son yıllardaki sevindirici gelişmelere rağmen, henüz olması gereken noktada değil. Eğitim sistemimizin, kitabı sevdirme ve okutma noktasında pek çok noksanlıkları bulunduğu hususunda, galiba hepimiz hemfikiriz... İnsanlarımızı kitapla buluşturma ve kitaba sahip kılmanın en kolay ve verimli yollarından biri de kitap fuarlarıdır. Malatya Valiliği ve Belediyesi, geçtiğimiz sene el ele vererek, bunun en güzel örneklerinden birini ortaya koydu. İlk defa düzenlenmesine rağmen, Malatya'daki kitap fuarı; bütün bölge çapında takdir toplayan, büyük bir hareket ve heyecan meydana getirdi. Üç yüz binden fazla ziyaretçi çekerek, Bölgede bir rekora imza atan fuar, bu sene daha kapsamlı ve iddialı biçimde tertip ediliyor.
2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, bu salı günü başlıyor... Sadece Malatyalıların değil, özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde ikamet eden kitapseverlerin ziyaret akınına uğraması beklenen fuarın mükemmel geçmesi için, Malatya merkez ve yerel yönetim kademeleri seferber olmuş durumda. Malatya Valisi Vasip Şahin ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere, ilgili herkes aylardır, bu fuar için harıl harıl çalışıyor... 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında, okuyucuları kitaplarla ve yazarlarıyla buluşturacak-kaynaştıracak fuarla ilgili çok yönlü ve hummalı bir faaliyet var. Bu kültürel ve entelektüel etkinliğin, aynı zamanda Malatya'nın tarihî ve turistik yörelerini, otantik yemeklerini; orijinal sanat eserlerini, kısacası Malatya'nın zenginliklerini de tanıtma ve paylaşma fırsatı olarak değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu konuda, Malatya'nın eşsiz konukseverliğini görme fırsatını kaçırmamayı sizlere de tavsiye ederiz!.. 
Geçen sene olduğu gibi, fuar süresince, başta Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ, Adıyaman olmak üzere, civar illerin okul, dershane ve üniversitelerinden de binlerce eğitimci ve öğrencinin 2. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'na gelmesi bekleniyor. Malatya belediye binasının yakınında kurulan dev fuar çadırında, bu sene üç yüze yakın yayınevi stant açıyor. Yer darlığı sebebiyle, birçok yayınevinin talebinin karşılanamadığını belirten yetkililer, Malatya'da inşası devam eden yeni fuar alanının, gelecek yıllarda daha geniş katılımlara imkân vereceğini belirtiyor. Görünen o ki, uzak olmayan bir gelecekte, bu kitap fuarı Malatya'nın sesini ulusal ve uluslararası ölçekte, çok güçlü biçimde duyuracak. Fuar süresince okuyucularıyla buluşacak olan pek çok yazar, bu arada şehirdeki kültür merkezleri ve okullarda da söyleşilerde bulunacak. Kısmet olursa, biz de Malatya Fuarı'na katılıp ziyaretçilerle buluşacağız.
Malatya Kitap Fuarı'nın düzenlenmesine öncülük eden ve emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyoruz. Bu muhteşem etkinliğin, örnek teşkil ettiğini de belirtelim...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.